Do it yourself: messinglook letters van klei

beeld vtwonen Beeld vtwonen 06-2021 | styling Myla Griese | fotografie Louis Lemaire
Beeld vtwonen 06-2021 | styling Myla Griese | fotografie Louis Lemaire

Zeg het met… een naam, een woord of een hele zin, zolang het maar persoonlijk is. Geschreven met messing letters die stiekem gewoon van klei zijn gemaakt. Hoe je ze maakt ontdek je in deze video.

Lees verder onder de advertentie

Messing letters

Een plek helemaal eigen maken doe je het allersnelst met letters, of die nou een naam, stad, woord of spreuk spellen. Hoe letters de muur daarnaast óók een sprankel geven? Door messing letters op te hangen. Of, beter gezegd, messinglook letters. Deze knapperds zijn namelijk gemaakt van fimo klei en gespoten met goudverf. Zo heb je met een beetje kneden, snijden en verven een chic, persoonlijk statement aan de muur.

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  1. Leg een stuk bakpapier op een vlakke ondergrond. Leg de klei erop en rol deze met een roller of fles uit totdat de klei overal 1 cm dik is.
  2. Snijd de letters uit. Wij kozen voor bescheiden, ranke letters, maar het kan natuurlijk ook veel stoerder of juist sierlijker. Tip: kijk voor inspiratie op dafont.com en print de gekozen letters op het gewenste formaat.
  3. Bak de klei volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven.
  4. Schuur de harde en afgekoelde klei met een polijstmatje voor Fimo klei mooi glad. Dit doe je onder de kraan of met een bakje water.
  5. Spuit de letters in meerdere lagen egaal goud. Laat goed drogen. Als je de letters oppakt, doe dit dan aan de zijkanten, op goudverf zie je namelijk snel vingerafdrukken. Hoe meer de letters glimmen, hoe meer ze op messing lijken.
  6. Plak de letters met een lijmpistool aan de muur of op een deur.
Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: vtwonen 06-2021 | styling Myla Griese | fotografie Louis Lemaire | videograaf Lotte Kwant