WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x unieke vintage woonwinkels om te shoppen

Altijd op zoek naar unieke vintage spullen om een draai aan het interieur te geven? De winkels zijn er in overvloed. Maar bij welke vintage woonwinkel shop je nou het beste? Wij zetten 5 unieke vintage woonwinkels voor je op een rij.

vtwonen 03-2020 | piano zithoek in een flora en fauna gedecoreerde woonkamer | binnenkijken behang
De oude stoel komt van een brocanterie in Frankrijk en het kleine bijzettafeltje van een vintagewinkel. Het behang is van Newton Paisley en het kleed is weer een ontwerp van Wendy: wendymorrisondesign.com. Audubon-prent van Ixxi.

1. Vintage Revival

Bij Vintage Revival vind je allerlei meubels van de jaren ’50 tot en met de jaren ’80. De meubels zijn allemaal in originele staat. Als het écht nodig is, worden ze gerestaureerd of gestoffeerd. Ze gaan dan op zoek naar de stof die het beste past bij jouw huidige interieur. Vintage Revival is geopend op woensdag en zaterdag. Voor een bezoek kun je terecht aan de Meerndijk 20 in de Meern (Utrecht), waar je met een kopje koffie of thee lekker kunt rondsnuffelen.

2. Van Dijk & Ko

In Amsterdam-Noord – vlakbij de hippe NDSM-werf – vind je de enorme loods van Van Dijk & Ko met ruim 2.500 m2 unieke stukken. Denk vintage, antiek, brocante, industriële meubels, winkelinrichting, woonaccessoires en decorstukken. Er is wekelijks nieuwe aanvoer uit binnen- en buitenland. Online shoppen kan ook, alleen staat lang niet alles in de webshop. Ga dus zeker eens buurten en vergeet vooral niet om de overburen te bezoeken: Neef Louis (zie onze nummer 5) vind je op hetzelfde terrein.

BEKIJK DE VIDEO
Stylist Fietje bij Van Dijk & Ko

3. Quip & Co

De basis bij Quip & Co ligt in de vele reizen die de eigenaren maakten over de wereld. In hun winkel vind je industriële meubels, lampen en accessoires die zij zelf importeren vanuit India. Ze vullen hun collectie verder aan met andere woonartikelen en accessoires. De eigenaren vestigden de winkel in een karakteristiek pand waar eerst een smederij heeft gezeten en waar zij nu hun vintage meubels verkopen. Voor een bezoek aan Quip & Co kun je op vrijdag en zaterdag of op afspraak terecht in Harderwijk.

4. Vivre Interieur Authentique

Ben je op zoek naar een combinatie van vintage en retro meubels en industriële fabriekslampen? Dan ben je bij Vivre Interieur Authentique aan het goede adres! De eigenaar van Vivre haalt zijn schatten vooral uit België en Frankrijk en geeft ze hier een nieuw leven. Hij toverde de koele loods om tot een warm ’thuis’, waar je niet alleen kunt winkelen, maar ook aan de vintage bar een kopje koffie drinkt. Genoeg te doen dus bij Vivre Interieur Authentique, net buiten het centrum van Nijmegen.

5. Neef Louis

Bij Neef Louis in Amsterdam kun je terecht voor vintage en industriële meubels. Van stoelen en banken tot aan industriële lampen, bij Neef Louis hebben ze het. Maar wees er snel bij, want de items uit de winkel kunnen ook via de webshop worden gereserveerd. De meeste meubels bij Neef Louis zijn tweedehands en goed verzorgd. Ook vind je er een paar nieuwe items. De keuze is er reuze, dus ga vooral een keer langs bij Neef Louis.

Benieuwd hoe je jouw vondsten uit de vintage winkels een nieuwe leven in blaast? Lees hier dan de tips voor het restylen van jouw brocante meubels.

nog meer: Wooninspiratie