WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatieve woonideeën die je wel moet gebruiken

Dit huis leeft! Om de haverklap bedenkt bewoonster en woonblogger Lisanne creatieve woonideeën en woonoplossingen en gooit ze de inrichting om. Wél een blijvertje: de bank. Die staat er al vier jaar.

vintage kast
grijs witte keuken
De hanglamp was ooit een waxinelichthouder van Het Kabinet. Geblokte theedoek van Ferm Living.

Geef je keuken een facelift

In plaats van een compleet nieuwe keuken te kopen, besloot Lisanne voor een meer duurzame oplossing te gaan door de keuken een facelift te geven met andere fronten; het blad en de grepen bleven. Lisannes vader timmerde van mdf een wandje en een koof met ingebouwde spotjes. Om het raam iets te ‘breken’,  zette Lisanne lege lijstjes in de vensterbank. De houten huisjes liet ze bij een lokale bouwmarkt zagen uit drijfhout dat ze op het strand vond.

slaapkamer
De slinger met zelfbedachte tekst is gemaakt van losse letters, Make your own Beamer, te koop bij omstebeurt.nl. Marc maakte een steigerhouten frame en plaatste dat achter het hoofdbord van het bed, zodat Lisanne daar accessoires op kan zetten. De ingelijste theedoek van Ferm Living, een geel en groen vaasje van de kringloopwinkel, een glazen vaasje van HK Living en kandelaar van Hema. Lampjes van Ikea, krukje met zitting van oude banden van Intratuin. De deken met de witte plusjes is door Lisanne zelf gemaakt, de zwart-witte en grijze plaid komen van Ikea. De ketting is zelfgemaakt, net als de lamp, ooit een vtwonen zelfmaakidee, gemaakt van een mand die is gekocht bij de Fair Trade winkel.
woonideeën inspiratiewand

Style je hele huis

Lisanne heeft bewust gekozen om de slaapkamer in te richten in dezelfde sfeer als de rest van het huis. Want: ‘Stylen stopt niet bij de woonkamer’. De muur is geschilderd in extra mat donkergroen van Histor.

Rust

De werkkamer van Lisanne is de plek waar zij helemaal tot rust komt. De muur is geverfd in de kleur Raaf van Histor. Aan de muur foto’s die Lisanne van Pinterest heeft gehaald. Geregeld maakt ze op kleur nieuwe collages. Woonidee: schroef een pallet tegen de muur en bevestig plankjes aan de onderkant voor tubes of andere spullen.

Kleine stillevens

Overal in huis heeft Lisanne kleine stillevens gemaakt: van kaarten, teksten, een grote glazen vaas met een bloesentak, een stapel servies en zelfgemaakte slingers.

Meer binnenkijkers en woonideeën vind je hier.

nog meer: Wooninspiratie