Citytrip mooi Middelburg: rondje Zeeland

beeld vtwonen Beeld

Zeeland heeft veel meer te bieden dan brede stranden, oesters en de beste mosselen van het land. Ga maar eens een weekend naar Middelburg – je zult versteld staan. We lichten 19 hotspots uit die je niet mag missen.

Lees verder onder de advertentie

Van koffie tot taart

Niet wakker zonder een kop koffie? Op naar espressobar en bed & breakfast Expresszo, samen gevestigd in een monumentaal hoekpand vlakbij de grote markt van Middelburg. Bij De Juf kun je vervolgens terecht voor afternoon tea, en sinds kort is er ook ruimte voor ontbijt, lunch en zelfs een borrel(hap). ’s Middags uitgebreid lunchen? RØST is het antwoord. De zaak werkt met lokale leveranciers en heeft een wisselende menukaart met dagverse, seizoensgebonden, gerechten.

beeld vtwonen Beeld

Lekker oldskool

Al 20 jaar zit kaas- en specialiteitenwinkel Fromagerie Forianne in hartje Middelburg met als topspecialiteit ‘Forianne’s Middelburg’; een romige kaas uit de Beemster. Sinds een jaar kun je ontbijten, lunchen of aanschuiven voor een kaasplank. De achtertuin is een van de gezelligste terrassen van de stad. Een ander begrip in de stad is Café Sint John. De vroegere koffie- en theeschenkerij – waar tegenwoordig ook bier en wijn geserveerd wordt, net als befaamd yoghurtijs, tosti’s en een kopstootje voor de oude heer met pijp – geeft je dankzij het interieur het gevoel dat je teruggaat in de tijd.

beeld vtwonen Beeld

Pak maar in

Van vintage tot aan botanische, urban jungle items: alleen unieke vondsten mogen bij Vindsels over de drempel. Aan de overkant van Vindsels vind je het moderne InMiddels, een conceptstore, kapsalon, koffiebar en kantoor ineen. Verschillende ondernemers claimen hier hun plekje en er is altijd wel iets nieuws te vinden. Hebberig word je vast en zeker bij Moois & Meer. De eigenares heeft een goede hand van kiezen en selecteert de beste items van bekende en minder bekende high street merken.

beeld vtwonen Beeld

Voor het kleine spul

Sla als je vanuit Centraal Station naar de binnenstad wandelt even de Londensekaai in waar cadeau- en speelgoedwinkel Lievelings zit. Alleen lievelingsspullen hier. Aan het eind van de gezellige Sint Janstraat huist het schattige Lokaaltje, een kindercafé met volop ruimte om te spelen, meer dan genoeg om te shoppen en een zonnige patio.

beeld vtwonen Beeld

Flora en fauna

De verrassing van Middelburg moet het beeldschone Huis van Bloemen zijn. In een groot herenhuis tegenover de kerk, een beetje verstopt voor wie de stad niet goed kent, vind je precies wat de titel beloofd: een huis vól met bloemen. Je dwaalt er door de verschillende kamers, elk van hen even kleurrijk en hebberigmakend. Woon je in of rondom Middelburg dan kun je ook een abonnement afsluiten zodat je altijd verzekerd bent van verse bloemen in huis. Ook Plantaardig – ’n Stadstuinwinkel is er niet zomaar één: hoewel de winkel van een normaal formaat is, kun je je er uren vermaken op zoek naar de perfecte plant. Er is een Plantenhotel: handig voor wanneer je op vakantie bent. En een Plantenasiel met verweesde planten die op zoek zijn naar een nieuw thuis.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Aan tafel

Het jonge Basalt zit in het historisch hart van Middelburg, dichtbij de Vismarkt; hier moet zijn voor de lekkerste verse visgerechten. Kies vooral iets van de Lobster Bar. Op de kaart van De gespleten Arent staan voornamelijk verse en biologische producten. Voor een creatieve en culinaire avond reserveer je bij Scherp. Chef-kok Mart en zijn vrouw Dhani Scherp zorgen voor een bijzondere avond uit, beloofd

beeld vtwonen Beeld

Welterusten

Betaalbaar logeren in Middelburg? Enter hotel-brasserie Loskade 45, een fraai familiehotel vrijwel pal tegenover het treinstation. Met negen kamers en vier appartementen een kleinschalig hotel. Chiquer is het bij Boutique Hotel Roosevelt. Kamers hebben warme kleuren, de suites zijn gehuld in naturel tinten en modern design is knap gemixt met antiek. Hoge plafonds, houten vloeren, stoere binten en een luxe badkamer met regendouche, alles piekfijn in orde. En als je dan toch in Middelburg bent, onthoud jezelf dan ook strandcamping Groede niet. Hier kun je echt (bijna) op het strand slapen; de strandhuisjes zijn van alle gemakken voorzien en hebben een prachtig panoramisch uitzicht over het strand, de zee en de duinen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Bekijk hier al onze favoriete hotspots!

Barts Boekje

Maartje Diepstraten en haar team spotten de leukste & nieuwste adressen voor Barts Boekje, een up-to-date adressensite. En nu dus ook voor vtwonen! Volg haar op Instagram of bartsboekje.com.

Bron: Bron: vtwonen 07-2019 | Fotografie en tekst Maartje Diepstraten

Lees verder onder de advertentie