Bij deze interieuropleidingen zouden wij wel lessen willen volgen

Stoel met gevlochten singels Shima (eijerkamp.nl). Keramische tafel (hkliving.nl). Japanse theepot, grijs geribbeld glas (loods5.nl). Kunst prijs op aanvraag (atolty.com). Lijsten via bouwmarkt. , , ,  Beeld vtwonen 10-2020 | styling Fietje bruijn | fotografie Dennis Brandsma
Beeld vtwonen 10-2020 | styling Fietje bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Waar kunnen interieurstylisten in spe aankloppen om het vak van de pro’s te leren? Er zijn genoeg cursussen op stylinggebied, maar bij deze scholen in Nederland krijg je de real deal: het zijn echte interieuropleidingen.

Lees verder onder de advertentie

Vakopleidingen

Natuurlijk, ook zonder opleiding kun je een fantastische stylist zijn. Zeker anno nu, met die wereld aan informatie die online te vinden is. Maar met deze bachelors van interieuropleidingen kom je echt het naadje van de kous te weten, doe je werkervaring op én word je een ware vakman of -vrouw op interieurgebied.

ArtEZ Hogeschool in Zwolle

Bij de hogeschool ArtEZ in Zwolle bieden ze de studie Interieurarchitectuur aan. Hier word je opgeleid tot ruimtelijk ontwerper, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan ambachtelijkheid (pluspunt!). Tijdens de studie werk je samen met andere kunststudenten.

Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam

In de lijst met interieuropleidingen mag de Gerrit Rietveld Academie natuurlijk niet ontbreken. Gerrit Rietveld was de ontwerper van de wereldberoemde Rietveld-stoel in primaire kleuren. Geen wonder dat er een academie naar hem is vernoemd. Dit is een studie voor de grote talenten: aan de opleiding kan jaarlijks maar een zeer beperkt aantal studenten starten.

Academie Artemis in Amsterdam

Met een optelsom van niet alleen interieur-, maar ook mode- en mediastyling, is de bachelor Allround Styling van Academie Artemis enorm veelzijdig. In het tweede jaar van de studie verdiep je je in één specifiek vak, bijvoorbeeld interieurstyling.

LEES OOK
Gulden snede: met deze wiskundige theorie lukt elke styling

Jan des Bouvrie Academie in Deventer

Ook naar Jan des Bouvrie is een opleiding vernoemd. De Saxion Hogeschool is twintig jaar geleden begonnen met de opleiding Interieur Design en Styling. De vier jaar durende studie aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer focust voornamelijk op de praktijk.

Zuyd in Maastricht

Op naar het uiterste zuiden van het land! In Maastricht zit namelijk de Hogeschool Zuyd met de opleiding Architectuur en Interieur. In de vier jaar durende opleiding leer je beeldende kunsttheorie en ga je aan de slag met praktijkvakken.

NCOI (op allerlei locaties)

Ook bij het NCOI kun je een interieuropleiding volgen, zelfs al vanaf een duur van 6 maanden. Zo zijn er de opleidingen ‘Binnenhuisarchitect en Styling’ en ‘Interieurarchitectuur en ontwerp’.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag

Met een focus op ‘leren door te doen’ is de studie Interieurarchitectuur en Meubelontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten zeker iets om in je achterhoofd te houden. Hiermee kun je uiteindelijk ook de kant van het meubeldesign op. Hoe mooi is het als je als interieurstylist ook weet hoe meubels ontworpen en gemaakt worden?

vtwonen college

Voor wie zich in interieur wilt verdiepen zonder er gelijk een studie aan te wijden is er nu ook vtwonen college: een online cursus met verschillende modules. Waar de modules over gaan? Interieur theorie en hoe je dat in eigen huis toepast. Een aanrader! Met sinds kort vtwonen college: kleur in huis. Een verdiepende cursus waar je alles leert over de effecten van kleur in het interieur.

LEES OOK
Kleurencirkel van Itten: zo werkt het voor je interieur

Voor tijdens het studeren…

Bron: vtwonen 10-2020 | styling Fietje bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Lees verder onder de advertentie