WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: een beetje kleur in huis

Een basic interieur met zandtinten en grafische zwart-wit elementen is prachtig. Maar van een beetje kleur kunnen we zo vrolijk worden. Of het nu gaat om subtiele pasteltinten of een fel kleuraccent op een lichte muur: Gitte weet precies hoe ze kleur in huis haalt. Lees de tips.

vtwonen 02-2021 | blauwe keuken met witte tegels
Muurverf 7555 Soft Mint van Jotun, verf kasten 7163 Minty Breeze van Jotun. Keuken was al aanwezig, Hammershøi theepot Kähler, overige keukenaccessoires Ikea, Tchibo en Georg Jensen Damask. Tegels Fired Earth en Arttiles.
vtwonen 02-2021 | kleur aan muur door kunst, met tafel en bloem
Muurverf Setting Plaster van Farrow & Ball. Bank van vlooienmarkt in Skagen. Posters The Poster Club, geel kunstwerk A Hint of Neon, herkomst witte kan onbekend.

1. Kleurencombi

In de keuken zit op de muur en keukenkasten bíjna dezelfde kleur, de kasten zijn een tint donkerder. Het subtiele kleurverschil zorgt ervoor dat er visueel net iets meer gebeurt. 

2. Opvallende kleuren

Een pop of color voeg je makkelijk toe door met de figuurzaag een paar planken te zagen, aan elkaar te lijmen met houtlijm en in een knalkleur te verven. Hallo origineel kunstwerk!

Lees ook:
Kleur op de muur zonder een kwast aan te raken

vtwonen 02-2021 | roze kast en roze stoel
Muurverf Setting Plaster van Farrow & Ball
vtwonen 02-2021 | bloemen in witte vaas

3. Ton-sur-ton

Ton-sur-ton is de makkelijkste manier om op subtiele wijze met kleur te spelen. Geef de muur een zachte variant van een kleur waar je vrolijk van wordt en zet er meubels in net iets sprekendere schakeringen van dezelfde kleur bij. 

4. Rustig en warm

Wit is ook maar zo wit. Geef de muren een zachte grijstint, dat zorgt toch voor een beetje kleur. Grijs saai? In tegenstelling. Zoals je in deze eethoek ziet kan het juist ontzettend warm zijn.

nog meer: Wooninspiratie