WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van de vloer: 3 mooie manieren voor manden aan de muur

Manden zijn de ideale opbergers en je vindt ze dan ook vaak terug op de grond, gevuld met magazines of warme plaids naast de bank. Je zult er misschien minder snel aan denken, maar je kunt de opbergers ook heel stijlvol aan de wand hangen. Dit zijn drie mooie manieren om manden in te zetten aan de muur. 

vtwonen weer verliefd op je huis | fietje in amersfoort | seizoen 12 aflevering 6 | woonkamer met donkergroene bank en fauteuils, zilveren lampen met gaatjes en gevlochten manden aan de muur

Mandenwand

Als je aan mooie wanddecoratie denkt, dan komt het waarschijnlijk niet in je op om een hele mand op te hangen. Maar je kunt een mand ook op een subtiele manier als wanddecoratie inzetten. Van jute of rieten manden kun je alleen de onderkant gebruiken, die mand zal er voor dit idee dus wel aan moeten geloven. Heeft de mand een deksel? Dan kun je deze ook perfect gebruiken.

Je kunt verschillende manden ook met elkaar combineren, denk dan aan een mooie mix van kleuren en materialen. Of gebruik een enkele mand ter afwisseling in een gallery wall. Top als je een mediterraanse sfeer wilt creëeren in huis. 

LEES OOK
5 keer fijne items voor afwisseling in je gallery wall

Praktische inzet

Voor een praktische toepassing zijn vierkante of rechthoekige manden het meest ideaal. Deze kun je namelijk heel makkelijk inzetten als wandplank. Bevestig de manden met de onderkant aan de muur en voilá: een origineel wandplankje. 

Zorg ervoor dat de mand stevig vastgemaakt wordt, zodat er zo min mogelijk speling is tussen de mand en de muur. Wel zo handig als je er straks iets op wilt zetten. Als je dit idee gaat uitvoeren, gebruik dan wel een mand van sterk materiaal, zoals de nog altijd trendy draadmanden. Misschien heb je die al in huis!

Zet er een mooi waxinelichtje of plantje in ter decoratie. Of gebruik ‘m praktisch en hang het mandje op in het toilet voor de wc-rollen. Je kunt een vierkante of rechthoekige mand ook met de zijkant aan de muur bevestigen en ‘m zo inzetten als fruitmand in de keuken. Kleinere mandjes van jute zijn hier ook geschikt voor. Kijk wel uit dat de inhoud niet te zwaar wordt.

Gaat er een lichtje branden?

Heb je mooi gevlochten mand? Dan kun je deze met maar weinig stappen omtoveren in een wand- of plafondlamp. Wat je hiervoor nodig hebt? Een elektriciteitssnoer, een paar plankjes en een mooie lamp natuurlijk! Door de mand simpelweg om te keren, heb je eigenlijk al het belangrijkste voorwerp: de lampenkap. Een supermakkelijke DIY met maar een weinig stappen. 

Je kunt de mand ook omtoveren tot een wandlamp door net als in het eerste idee alleen de onderkant of deksel in te zetten. Kies dan een extra mooie lamp met een mooi binnenwerk. Die vind je tegenwoordig op heel veel plekken terug én het maakt de lamp alleen nog maar leuker om naar te kijken. 

LEES OOK
Een nieuwe in een mum van tijd: 6 DIY’s voor lampen

nog meer: Woonaccessoires