WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Do it yourself: kleine wandplank voor je favoriete accessoires

Een vaas, kandelaar of dierbare foto: wat op deze kleine wandplank mag staan, krijgt alle aandacht. De mooie vorm dankt hij aan zijn afkomst, een ronde snijplank. Met deze DIY-video maak je hem gemakkelijk zelf.

Dit heb je nodig

snijplank, 25 cm (Ø) € 4,99 (voorbeeld in video van xenos.nl)

• draadeinde M6 x 80 mm, 3 stuks € 4,44 (hornbach.nl)

liniaal

potlood

zaag / decourpeerzaag

schuurpapier

houtlijm

houtboor 6 mm

wandplank
Messing kandelaar van Moebe € 19,95 (). Messing wandplank, 18x10x5 cm (bxdxh) € 45,- ). Borduurring, 7,5 cm (Ø) € 3,50 (com).
wandplank
Keramieken vaas € 4,99 (). Messing kandelaar van Moebe € 19,95 (). Messing wandplank, 18x10x5 cm (bxdxh) € 45,- ). Borduurring, 7,5 cm (Ø) € 3,50 (com). Overig privébezit.

Zo maak je het

  1. Trek met een liniaal en potlood een rechte lijn over de plank. Zaag de plank doormidden.
  2. Maak van één helft een kwart, niet door het midden, maar met een deel van 9 cm breed. Schuur de zijkanten van het halve en het kwart deel netjes glad.
  3. Lijm het kwart onder de halve plank. Laat goed drogen.
  4. Boor aan de achterkant van de plank drie gaten; twee op de horizontale plank, 1 op het verticale deel, de console. Boor in de wand op dezelfde afstand van elkaar deze 3 gaten.
  5. Sla pluggen in de gaten. Draai het draadeinde hierin vast en laat een deel uit de wand steken. Schuif de plank met de gaten over de draadeindes heen die uit de muur steken.

TIP: Steek de draadeindes in de plank. Breng op de uiteindes wat verf aan (contrasterend met de kleur van de wand). Leg een waterpas op de plank en druk de draadeindes stevig tegen de muur. De verf laat een stip achter. Zo zie je precies waar de gaten in de muur moeten komen.

Showtime

Trots op je DIY klus(sen)? Maak er een foto van en deel ’m op Instagram met #vtwonendiy

Wandplanken shoppen

Liever een kant-en-klare wandplank? Shop ze hier!

LEES OOK
Zo maak je zelf een geknoopte wandhaak

nog meer: Woonaccessoires