WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: originele en persoonlijke woonaccessoires

Wij kunnen geen genoeg krijgen van originele woonaccessoires, het liefst zo persoonlijk mogelijk. Jolie en Rudolf denken er precies zo over. In hun art deco-stadshuis hangen tal van bijzondere woonaccessoires als slingers, wanddecoraties en foto’s.

vtwonen 04-2021 | zelfgemaakte slinger
Slinger zelfgemaakt door Jolie (huizejolie.nl)
vtwonen 04-2021 | jurk aan de muur
Bed Dreamliner via intense-boxsprings.nl, beddengoed Passion for Linen. Stoel HKliving, kast herkomst onbekend. Letter R en rieten tas kringloop Allerhande Panningen. Glazen box met ketting Kwantum, houten bank Xenos, nachthemd Zara, kaars Hema, droogbloemen in houders Nadesign, tak uit de tuin.

1. Slinger boven de eettafel

Van stukken stof die ze over had van haar wanddoeken maakte Jolie zelf een slinger die ze boven de eettafel hing. Zo’n slinger kun jij ook zelf maken van bijvoorbeeld lapjes gescheurd linnengoed. Hang er net als Jolie gedroogde bloemen tussen voor het wow-effect.

2. Overdag kledingstuk, ’s avonds accessoire

Heb jij een mooie klassieke jurk of kimono? Stop hem dan niet weg in een kast, maar hang het kledingstuk – in het geval van Jolie een nachthemd – aan de muur. Super originele wanddecoratie!

LEES OOK
Vintage items laten passen in het interieur

vtwonen 04-2021 | polaroids met washi tape
Polaroidfoto’s in Catelijnes kamer. 
vtwonen 04-2021 | werkbank met letter aan de muur
Letter R kringloop Allerhande Panningen, lamp aan snoer Snoerboer via Karwei, werkbank erfstuk, glazen vitrine Jysk, koffiemachine ECM, katoenen tas Kwantum.

3. Polaroids en spreuken

De combinatie van washi-tape en polaroids is perfect in een (tiener)kamer. Waar de dochters van Jolie en Rudolf inspiratie voor originele woonaccessoires van halen? Pinterest uiteraard! Daar zijn ook dit soort citaten en spreuken te vinden.

4. LetteR

Boven de oude werkbank, die tijdens de verbouwing dienst deed als salontafel, hangt een enorme letter R. Het gitzwarte van dit object op de helderwitte muur geeft een mooi contrast met een grote visuele impact.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een grondig verbouwd art-deco stadshuis

nog meer: Woonaccessoires