Sneak peek: Marianne in Hei en Boeicop

beeld vtwonen Beeld

Laurens en Michelle wonen samen met hun twee dochters in het Utrechtse dorp Hei & Boeicop. Ze wonen in hun droomhuis, een 18e eeuwse boerderij die ze eigenhandig hebben opgeknapt. Een brand verwoeste hun harde werk echter volledig, maar nu is het tijd voor een nieuw start. De inrichting wil wegens hun zeer uiteenlopende woonstijlen echter niet vlotten. Stylist Marianne schiet het gezin te hulp.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Waterschade

Het gezin is niet onbekend met klussen in huis. Voordat ze in hun droomhuis trokken, namen ze al vele andere opknappers onder handen. Maar een tegenslag in de vorm van een brand, hadden ze met geen mogelijkheid kunnen voorzien. Het rieten dak vatte vlam, en door het blussen van de brand ontstond er flinke waterschade in hun woonboerderij. De grenen vloeren en de keuken zijn volledig aangetast door het water, wat hen flink wat zorgen baart.

Worstelingen

Maar ook worstelen Laurens en Michelle met het weinige licht in de woning, door de donkere vloer én donkere tegels. En dat is nog niet alles, want ook het inrichten van de grote ruimte op de begane grond vinden ze erg lastig. De dikke woonpaal middenin in de woonkamer maakt het er niet gemakkelijker op, om over hun uiteenlopende woonstijlen maar te zwijgen.

Landelijke woonstijl

Laurens wil het liefst de landelijke stijl van de oude woonboerderij zoveel mogelijk behouden. Hij houdt van originele en ruwe materialen, en wil kunnen zien en voelen waar de items van gemaakt zijn. Hout, beton en staal vindt hij goed bij de boerderij passen, maar dan wel in combinatie met stoere en strakke items. Hij ziet het liefst donkere kleuren en symmetrie terug in het interieur.

Lees verder onder de advertentie

Scandinavisch en lichte woonstijl

Michelle daarentegen droomt van veel licht in de boerderij. Ze vindt een modern interieur heel mooi, gecombineerd met lichte en warme kleuren en natuurlijke, zachte materialen. Modern met een industriële twist, dát vindt ze het mooist. Een Scandinavisch interieur vindt ze prachtig, maar het geheel moet niet te lief ogen. Ook ziet ze graag veel planten en juist níet te veel oude elementen terug.

Sneak peek

Ben je benieuwd naar de woonoplossing van stylist Marianne? Kijk mee naar de zevende éxtra aflevering van Weer verliefd op je huis op woensdag 8 december om 20:30 uur op SBS6. Bekijk hier alvast een sneak peek van het eindresultaat:

Wist je dat…

We elke woensdagavond een artikel met alle productinformatie en foto’s voor je klaarzetten? Je vindt alles direct na de aflevering op deze pagina. Wil je écht niks missen? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang de informatie van de make-overs in je inbox.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Extra aflevering Weer verliefd op je huis | Fotografie Margriet Hoekstra | Styling Marianne Luning