WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonidee: een slingerbank voor sfeer in een grote ruimte

Fietje’s woonoplossing voor een grote, open ruimte: een slingerbank neerzetten in het midden van de kamer. ‘Ik wilde de harde lijnen verzachten en een luchtig element aanbrengen.’ Lees hier haar tips voor het stylen met een slingerbank. 

grijze bank woonkamer

Donkere kamer

Meindert en Sandra wonen samen met hun twee dochters in hun droomhuis, een vrijstaande stolpboerderij uit 1901 op een eiland mét een enorme tuin in Alkmaar. Het huis is prachtig, maar het interieur? Daar kwamen ze samen niet uit. Omdat de woonsmaken van het stel nogal uiteenlopen, maar ook omdat ze zich geen raad wisten met de grote, open woonruimte. Hoe zorg je voor gezelligheid?

Stylist Fietje kwam ze helpen. Ze koos voor een warm kleurpalet en zachte stoffen. Ook plaatste ze een elementenbank in het midden van de kamer, om de grote ruimte meer sfeer te geven. ‘Ik wilde beter gebruik maken van de ruimte, de harde lijnen verzachten en daarnaast een luchtig element aanbrengen in de donkere kamer. Daarom heb ik gekozen voor deze slingerbank met een vrolijke uitstraling’, vertelt Fietje.   

Voordelen van een slingerbank

Fietje heeft bewust gekozen voor een slingerbank, want het heeft veel voordelen. Zo kun je met een slingerbank (ook wel een elementenbank) naar hartenlust mixen en matchen met verschillende onderdelen. Zet je alle elementen wandvullend naast elkaar, dan benadruk je de lengte of de breedte van een ruimte. Maar je kunt de verschillende elementen ook verdelen over de kamer. Fietje zette de bank in een ‘slingervorm’. ‘Zo kan het gezin televisiekijken, bij de haard zitten of van het uitzicht genieten. Het kan allemaal.’ Een ander voordeel van deze slingerbank: de ronde vormen. De bank zit niet alleen heerlijk, maar voegt ook zachtheid toe aan je interieur.    

LEES OOK
Een bank met ronde vormen is helemaal on trend

bank kussen salontafel

“De bank zit niet alleen heerlijk, maar voegt ook zachtheid toe

aan je interieur”    

Weer verliefd op je bank 

Ben je op zoek naar een nieuwe bank en geïnspireerd geraakt door deze variant? Bij het kiezen van een nieuwe bank is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zorg dat je nieuwe bank het juiste formaat heeft. Dan komt hij goed tot zijn recht in de woonkamer. Meet de bank zorgvuldig op in de winkel en boots dit volume na in je woonkamer. Dit kun je doen door kranten en tijdschriften op de vloer te leggen of een aantal stoelen neer te zetten. Tip van Fietje: je kunt je woonkamer ook op schaal tekenen. Knip elementen van de bank vervolgens op dezelfde schaal en schuif net zo lang totdat je de grootte en vorm van de bank hebt bepaald.  

Ook niet onbelangrijk: de zichtlijnen bepalen. Wat wil je allemaal kunnen doen of kijken op de bank? Wil je van het uitzicht genieten, bij de haard zitten of kijk je graag televisie? Bedenk op basis daarvan de vorm voordat je een grote bank gaat kopen.  

LEES OOK
Fietje blikt terug met voor- en na-foto’s: make-over in Alkmaar

Shop de stijl…

nog meer: Weer verliefd op je huis