WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Fietje blikt terug met voor- en na-foto’s: make-over in Lisse

Stylist Fietje is deze week bij Roy en Judith in Lisse. Een van de woonproblemen is dat ze weinig daglicht hebben in de woonkamer. Dit komt doordat de woonkamer en keuken van elkaar gescheiden worden door en suite deuren. Ook komt overal in het huis een ouderwetse lambrisering terug. Ben je benieuwd welke stylingkeuzes Fietje voor de make-over maakte en waarom? Ze blikt hier terug met voor- en na-foto’s.

Judith en Roy zijn gek op Vlieland. Hoe heb je de Vlieland-sfeer terug laten komen?

Stylist Fietje Bruijn: ‘Ik heb de sfeer van Vlieland vertaald naar het strand. De hele ruimte is geschilderd in zandtinten. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals wol, leer, hout, steen en touw én heb ik planten toegevoegd. De vloer heeft de uitstraling van door zand versleten vergrijsd hout. De shutters maken het strandgevoel compleet.’

BEKIJK HET COMPLETE EINDRESULTAAT
Fietje in Lisse: alle informatie en het resultaat

Hoe heb je de strandsfeer gecombineerd met industrieel voor Roy?

‘Ik heb de industriële woonsmaak van Roy vertaald door stoere elementen toe te voegen. Zoals een stevige houten tafel, donkere leren kussens en een grafisch werk boven de bank.’

Een van de woonproblemen was dat ze weinig daglicht hadden. Hoe heb je dit opgelost?

‘Ik heb de hele ruimte lichter gemaakt en de ruimtes naar elkaar toe getrokken door overal dezelfde lichte tint aan te brengen. In de voorkamer gebruikte ik lichte meubels en accessoires en de wanden kregen een warmte tint.’

Waarom heb je gekozen voor shutters?

‘Shutters benadrukken het strandgevoel. Bovendien kun je met shutters het licht reguleren. Dat is vooral in de keuken van belang. Daar komt veel zonlicht binnen, vooral in de zomer is het handig om dat te kunnen temperen.’

houten tafel shutters

Hoe heb je van de keuken zo’n gezellige woonkeuken gemaakt? 

‘De nieuwe keuken is de grootste aanwinst in het huis. Ik heb de bovenkasten weggelaten. Daarvoor in de plaats kregen ze een voorraad- en servieskast, zodat ze toch genoeg opbergruimte hebben. De wand boven het aanrecht is helemaal betegeld met een glanzende witte tegel met een subtiel decor. Ze lijken een beetje op ouderwetse witjes. De grote houten tafel is naar de muur geschoven, waardoor veel meer ruimte is ontstaan. Op de lange bank met de leren kussens schuif je met gemak een hele rij kinderen. Of volwassenen! Kortom, er is plek genoeg om met veel mensen te borrelen en te eten, waar ze van houden. De kleur van de keuken is greige, een mix van beige en grijs. Zacht én warm.’

LEES OOK
Zo kies je de juiste houten vloer

nog meer: Weer verliefd op je huis