WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sneak peek: Frans in Odijk

Alweer vijf jaar wonen Elise en Wilbert met hun twee kinderen in hun droomhuis in Odijk: vrijstaand en aan het water, met kippetjes eromheen en een kapschuur in de tuin. Alleen van binnen krijgen ze het niet naar hun zin. Er mist sfeer in huis en het interieur is geen geheel. Stylist Frans Uyterlinde ziet een mooie uitdaging.

vtwonen stylist Frans Uyterlinde
vtwonen Weer verliefd op je huis aflevering 5 seizoen 15 | Frans in Odijk

Jeugdliefdes

De tegenpolen Elise en Wilbert zijn echte jeugdliefdes: ze zijn al 23 jaar bij elkaar. Toen ze nog studeerden waren ze het over één ding al eens: hun droomhuis. Ze wilden een vrijstaande woning met natuur eromheen, maar toch in de buurt van de grote stad. Inmiddels is hun droomhuis een feit, alleen van binnen krijgen ze het niet naar hun zin. De twee hebben hele uiteenlopende interieursmaken en hun inrichting mist samenhang.

Minimalistisch versus kitsch

De woon- en eetkamer van Elise en Wilbert is ruim, maar ze krijgen ‘m niet sfeervol. Ze doen veel verwoede pogingen, en hadden aan het begin de illusie dat ze er wel samen uit zouden komen. De meubels vinden ze los van elkaar mooi, maar het geheel klopt niet. Zo missen ze bijvoorbeeld een kleed in het zitgedeelte. Maar wat Elise mooi vindt, vindt Wilbert niks, en andersom. Wilbert heeft een verzameling in een kast, ‘het befaamde rariteitenkabinet’, die Elise verplaatst heeft naar de slaapkamer. Elise houdt van minimalistisch, modern en zwart wit terwijl Wilbert blij wordt van veel kleur. Daarnaast houdt zij van opgeruimd en Wilbert van veel spullen in één ruimte tentoongesteld.


Ze zouden graag de woonkamer en keuken een opknapbeurt geven: kleur aanbrengen, sfeer en gezelligheid vergroten. Ze willen meer samenhang tussen buiten en binnen. Bovendien hebben ze in de woonkamer een muur die in een ronding loopt, en kunnen ze het er maar niet over eens worden wat de juiste oplossing is.


LEES OOK
Alles over vtwonen-stylist Frans Uyterlinde

Sneak peek

Ben je benieuwd naar de woonoplossing van stylist Frans? Kijk mee naar de vijfde aflevering van Weer verliefd op je huis seizoen 15 op zondag 17 oktober om 18:55 op SBS6. Bekijk hier alvast een sneak peek van het eindresultaat:

vtwonen weer verliefd op je huis | aflevering 5 seizoen 15 | stylist Frans in Odijk | detail in de woonkamer

Wist je dat…

We elke zondag een artikel met alle productinformatie en foto’s voor je klaarzetten? Je vindt alles direct na de aflevering op deze pagina. Wil je écht niks missen? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang elke zondagavond als eerste alle informatie over de make-overs.

nog meer: Weer verliefd op je huis