WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van basic naar hotel-chic in een handomdraai: zó doe je dat

Er is niks mis met een basic interieur. Het straalt rust uit en is nog tijdloos ook. Maar wanneer je toe bent aan een wat luxere look, dan kun je dat realiseren met een zogenaamd hotel-chic-gevoel. Door een aantal simpele aanpassingen haal je deze klassieke, chique en moderne look zonder al te veel poespas of torenhoge kosten in huis.

Wat is hotel-chic?

Hotel-chic klinkt wellicht wat vaag. Het is dan ook niet een op zichzelf staande woonstijl zoals de landelijke, klassieke of industriële woonstijl dat wél is. Bij hotel-chic zit het ‘m in het gevoel dat het oproept. Beeld je eens een luxe hotel in New York of Parijs in. De kans is groot dat direct gouden accenten, marmeren tafels en velvet stoelen op je netvlies verschijnen. Dat is dan ook precies waar deze trendstijl op gebaseerd is: bij hotel-chic staan marmer, goud, luxe, warmte, donkere kleuren en velvet centraal.

Kleine accenten, groots resultaat

Omdat het niet draait om een volledig nieuw interieur maar om kleine aanpassingen, kun je jouw eigen woning – hoe basic deze ook is – gemakkelijk van een hotel-chic tintje voorzien. Kijk de kunst af van vtwonen-stylist Eva van de Ven, die het nieuwbouwhuis van Remco en Pauline het gevoel van een New Yorkse woning gaf. Dit deed ze door een aantal accenten door te voeren in het gehele interieur, waardoor het huis een stuk chiquer oogt, zónder kitcherig te worden.

LEES OOK
Bekijk hier de complete make-over van Eva in Zwijndrecht

Keuken upgraden

Kijk ten eerste met een kritisch oog naar de keuken. Heb je witte keukendeurtjes met standaard metaalkleurige greepjes? Dan kun je deze een upgrade geven zónder een nieuwe keuken aan te schaffen, door deze te vervangen door een goudkleurige variant. Deze koop je voor een zacht prijsje gewoon bij de meeste bouwmarkten. Ook de kastjes zelf kun je onder handen nemen. Verf ze in bijvoorbeeld zwart, diepgrijs of donkergroen, voor dat gewilde chique gevoel. Een alternatief voor verven is wrappen (lees hier alles wat je moet weten over het wrappen van de keuken). Je kunt daarmee nog meer kanten op. Naast een effen kleur kunnen de kastjes een print, zoals marmer, krijgen. Zo heb je het gewilde luxe resultaat zonder in de weer te hoeven met verf en kwasten. Plaats een aantal mooie koffiebekers en houten snijplanken op het keukenblad, voor een stijlvol geheel.

Upgrade de keuken met deze chique accessoires

LEES OOK
Hotel-chic: wat is het precies en hoe krijg je het voor elkaar?

Woonkamer pimpen

Ook de woonkamer kan al snel luxer ogen. Een nieuwe bank aanschaffen is prijzig, maar nieuwe bijzettafels zijn een stuk betaalbaarder. Wat dacht je van een minimalistische goudkleurige variant? Of een luxe poef met goudkleurig accent en rijke bouclé stof? Een lamp in gouden uitvoering sluit ook bij deze stijl aan. Of ga voor een gouden ornament in de hoek van de kamer zoals stylist Eva ook in de Zwijndrechtste woning deed. Tropische vormen zoals een palmboom, tijger of kraanvogel schreeuwen hotel-chic. Nieuwe kasten hoef je ook niet direct aan te schaffen. Een simpele nieuwe gouden omlijsting kan al wonderen doen.

Shop accessoires voor de woonkamer

“Vervang zwarte greepjes voor een goudkleurige variant, voor een instant hotel-chic gevoel”

Loze ruimte benutten

Heb je een hoekje in huis over? Maak dan slim gebruik van deze loze ruimte en maak er een bar aan huis van. Dit kun je groots aanpakken door een tafelblad van marmer of in marmerlook te plaatsen met een aantal goudkleurige of velvet barkrukken eromheen. Heb je minder ruimte? Dan is een goudkleurige bar cart voorzien van een aantal mooie drankflessen voldoende. Vergeet vooral niet je collectie wijn- en champagneglazen uit te stallen, voor een uitnodigende finishing touch.

Maak een thuisbar net zoals in een hotel

LEES OOK
Van art deco tot industrieel: de mooiste bar carts op een rij

Badkamer met hotelgevoel

Ook in de badkamer kun je met een paar simpele aanpassingen al een hotelgevoel oproepen. Vervang hiervoor de standaard zeepdispenser door een goudkleurige of marmeren variant en giet hier de zeep in. Verzamel al je badproducten en plaats ze in een luxe mand op een plankje. Probeer de wastafel zelf zo leeg mogelijk te houden. Een geurkaars, gouden bakje voor je sieraden en de zeepdispenser zijn genoeg. Staan er veel producten los in allerlei gekleurde flessen? Berg deze dan ook op in een passende mand. Een aantal dikke badhanddoeken mogen ook niet ontbreken. Rol ze op ín het zicht, voor dat heerlijke hotelgevoel.

Shop hotel-chic voor de badkamer

Hotel-chic
hotel-chic

Tropische prints

Tot slot: prints op de muur passen zeker ook bij een interieur in deze luxe stijl. Het is een handige manier om een saaie muur of ietwat kale hoek wat meer sjeu te geven. Denk hierbij aan een behang met tropische prints, zoals palmbomen, palmbladeren of exotische vogels. Voorzie bijvoorbeeld een muur van een opvallend behang en houd de rest van de muren rustig. Mag de print wat meer opvallen? Plaats dan strategisch een gouden spot op het plafond, die jouw zorgvuldig uitgekozen en aangebrachte printje nét even wat meer in het licht zet.

Behang en verf voor een hotel-chic sfeer in huis

nog meer: Weer verliefd op je huis