WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sneak peek: Fietje in Tilburg

Broer en zus Thijs (30) en Roos (25) wonen sinds kort samen in een appartement uit 1983 in Tilburg. Ze waren beiden toe aan een volgende stap, maar settelen zit er voor hen nog niet in. Over het delen van het huis maken ze zich geen zorgen, over de styling van het interieur wel. Hun smaken staan namelijk lijnrecht tegenover elkaar. Stylist Fietje schiet het stel te hulp.

Samenwonen

Thijs is al een paar jaar aan het werk, maar woont nog steeds samen met een aantal anderen in een Amsterdams appartement. Zijn huidige woonsituatie past niet meer bij zijn drukke werkleven. En ook Roos is haar studentenhuis ontgroeid, nu ze is afgestudeerd. Samenwonen was voor de broer en zus daarom een handige en gezellige oplossing, maar het overeenkomen van hun woonstijlen bleek lastiger dan gedacht.

Woonprobleem

Aan ruimte is geen gebrek, maar het woongedeelte is één open ruimte. Ze hebben allebei een eigen slaapkamer, maar visite ontvangen ze liever in een aparte ruimte om het studentikoze gevoel voorgoed achter zich te laten. Hun woonwens? Een betere verdeling van de ruimte, met een aparte woonkamer en eetkamer. En hun woonprobleem? Dat is het grote verschil tussen hun woonsmaken.

WEET JIJ OOK NIET WELKE WOONSTIJL BIJ JE PAST?
Doe de woontest en ontdek het

Urban jungle

Roos omschrijft haar stijl als ‘Urban jungle’ en houdt onwijs van veel planten in huis. Ze vindt vooral de combinatie van groen met zwart erg mooi, en ziet ook graag accenten van licht hout terug in het interieur. Een gezellige woning vindt ze belangrijk, mits het opgeruimd is. Met accessoires, fotolijstjes en een vloerkleed wil ze graag een vrouwelijke touch terugzien in het huis. Zo kan ze haar vriendinnen fijn ontvangen voor een borreltje.

Kantoorsetting

Thijs’ smaak is echter het best te omschrijven als strak en minimalistisch. Hij houdt van design en opgeruimd, en heeft zero tollerance voor frutsels. Eigenlijk voelt hij zich het meest thuis in een woning die de uitstraling heeft van een kantoor: strakke meubels en een betonnen vloer. Een vloerkleedje mag nog nét, maar dan houdt het wat hem betreft wel op qua accessoires.

Sneak peek

Ben je benieuwd naar de woonoplossing van stylist Fietje? Kijk mee naar alweer de zesde éxtra aflevering van Weer verliefd op je huis op woensdag 1 december om 20:30 uur op SBS6. Bekijk hier alvast een sneak peek van het eindresultaat:

nog meer: Weer verliefd op je huis