WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sneak peek: Frans in Bakkum

Grafisch ontwerpers Jordy (41) en Monique (38) wonen met hun 5-jarige dochter Ilse in een klaslokaal in een oude middelbare school te Bakkum. Het was een geweldige kans, maar de inrichting van deze unieke ruimte hebben ze onderschat. Het resultaat is een samengeraapt interieur, dat ze zelf omschrijven als een vintage winkel. Stylist Frans schiet het creatieve koppel te hulp en tovert het om tot een ruimte die voelt als een écht huis.

vtwonen stylist Frans Uyterlinde

Wonen in een klaslokaal

Na 7 jaar in Londen en Singapore te hebben gewoond, verhuisde het gezin eerst terug naar een appartement in Amsterdam. Ze wilden vanuit daar verkassen naar een unieke plek met een tuin, maar ze namen geen genoegen met de eerste de beste woning. Tijdens de zoektocht kwamen ze de oude middelbare school van Jordy tegen, die is omgebouwd tot woningen. Het was een match made in heaven, want de school is omgeven door een grote tuin. Het inrichten van een klaslokaal bleek echter moeilijker te zijn dan gedacht.

Lastige ruimte

Ondanks hun creatieve brein lukt het Jordy en Monique maar niet om keuzes te maken. Ze zijn door hun werk als designer gewend om te denken in 2D, maar denken in 3D blijkt een vak apart te zijn. De grote, open ruimte maakt het er niet gemakkelijker op. Het lokaal vraagt om statements, maar deze durven ze niet te nemen. Het stel speelt op safe, en wil juist dat deze woning zowel hun creativiteit als hun persoonlijkheid uitstraalt.

Zacht en verfijnd

Monique houdt van een zacht en verfijnd interieur met kleuren als groen, roze en wit. De Japandi stijl vindt ze prachtig, en ook kan ze erg genieten van mooie designmeubels met een klassieke look. Warmte en gezelligheid in huis vindt ze erg belangrijk. Een klein tropisch tintje her en der kan ze ook wel waarderen, mits het geheel maar een zachte uitstraling behoudt.

Tropische tintje

Jordy noemt zichzelf een ’tropical brutalist’, en droomt van een moderne inrichting die niet zou misstaan op Bali. Hij houdt van primaire kleuren en vindt natuurlijke materialen als beton, hout en glas prachtig. Het interieur mag wat hem betreft eenvoudig zijn, maar een paar statement items mogen van hem zeker wel. Ook de spullen die ze op hun reizen hebben verzameld ziet hij graag terug. Maar grijs en pastel? Dat vindt hij verschrikkelijk. “Als alles grijs is, vergrijs ik zelf ook”, grapt hij zelfs.

Sneak peek

Ben je benieuwd naar de woonoplossing van stylist Frans? Kijk mee naar de vijfde éxtra aflevering van Weer verliefd op je huis op woensdag 24 november om 20:30 uur op SBS6. Bekijk hier alvast een sneak peek van het eindresultaat:

Wist je dat…

We elke woensdagavond een artikel met alle productinformatie en foto’s voor je klaarzetten? Je vindt alles direct na de aflevering op deze pagina. Wil je écht niks missen? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang de informatie van de make-overs in je inbox.

nog meer: Weer verliefd op je huis