WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groen, groener, groenst: déze planten passen bij jouw woonstijl

Groen in huis doet wonderen voor de sfeer. Kamerplanten hebben van nature een luchtzuiverende werking én kunnen een ruimte op een laagdrempelige wijze van een persoonlijke touch voorzien. Er is echter een heel scala aan planten te verkrijgen. Mag het bij jou wel wat groener? Zó vind je de plant bij jouw woonstijl.

Klassiek

Je huis is een weerspiegeling van je karakter. Mensen zullen je persoonlijkheid herkennen in je meubels, de accessoires in je woning én de hoeveelheid groen in huis. Ben je fan van klassiek, en komen in jouw huis donkere kleuren als grijs-, zwart- en bruintinten veel terug? Dan is een klassieke, grote plant zoals de Alocasia Portadora een goede keuze. Deze plant kan wel 150 centimeter groot worden en staat stijlvol en statig tegelijk. Zet de plant in een donkere pot voor een extra klassiek effect.

Vintage

Meer liefhebber van een vintage interieur? Dan gedij je goed op kleuren als warmgrijs, okergeel en smaragdgroen in huis. Jouw stijl is een gezellige samenkomst van unieke vondsten, en het best te omschrijven als ‘verrassend en speels’. De planten die je in huis haalt mogen dus hetzelfde ogen. De opvallende Croton plant past met zijn opvallende oranje bloemen goed bij je woonstijl en is nog gemakkelijk in onderhoud ook. Verschillende cactussen kun je tussen je vintage parels plaatsen om het geheel af te maken.

Design

Voor een design woonstijl kun je inspiratie opdoen bij Mike en Marleen uit Weer verliefd op je huis en meerdere planten combineren. Op deze manier creëer je een chique uitstraling, zoals Frans ook bij hun woning in Sint Pancras deed. ‘Een plantenpodium geeft een onconventionele uitstraling aan een woning’, aldus de stylist. Kies bijvoorbeeld voor de luchtige Strelitzia Nicolai, de soortgelijke Strelitzia Augusta en een parmantige Olijfboom voor een uniek samenspel van groen.

planten woonstijl

Kies voor meerdere parmantige planten bij elkaar voor

een luxueus effect.

LEES OOK
Doe de woontest: welke woonstijl past bij jou?

Industrieel

Liefhebbers van een industrieel interieur houden van kleuren als zwart, wit en grijs gecombineerd met felgekleurde accenten. Deze woonstijl kenmerkt zich als een interieur met veel stoere elementen, zoals ijzeren lockers, oude houten krukjes en betonnen vloeren. Groene, stoere planten passen hier goed bij. Kies voor een onverwoestbare Dracaena Marginata of de stoere Ficus Lyrata op stam. Plaats ze in een oud olievat of grote metalen emmer om de gewilde industriële look te behouden.

Romantisch

Een romantisch interieur ademt vrouwelijkheid. Knusse sfeerhoekjes en gebloemd serviesgoed worden bij deze woonstijl moeiteloos gecombineerd met kalkverf, zoete pasteltinten en grappige details. Een weelderige Monstera sluit hier naadloos op aan. Houd je het liever klein of heb je weinig ruimte? Plaats dan een simpele witte Orchidee en een frisgroene Vrouwentong samen, voor een romantisch en sfeervol hoekje in huis.

Basic

Een basic interieur kan ontzettend fris, toegankelijk en daardoor rustgevend ogen. Kleuren die hierbij passen zijn onder andere natureltinten, grijs en wit met zwarte accenten. Wanneer je groen aan dit interieur wilt toevoegen, is het raadzaam om ook voor planten zonder poespas te gaan. Een simpele vetplant, of de immer stijlvolle bananenplant sluit hier goed bij aan.

Landelijk

Pure vormen, eenvoudig en robuust: dat omschrijft de landelijke woonstijl. De dessins die hierin thuishoren zijn geïnspireerd op de natuur, en daarom mogen ook een paar mooie planten niet ontbreken. Je kunt met deze woonstijl alle kanten op wat groen betreft. De stoere en opvallende Yuka op stam past wegens zijn robuuste uiterlijk perfect in een landelijk interieur. Ook de Goudpalm met een ietwat fijner blad past hier goed bij. Plaats ze als finishing touch in een rieten of houten pot, om het pure en natuurlijke van deze woonstijl te behouden.

nog meer: Weer verliefd op je huis