WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Aflevering 9: kijken en shoppen (seizoen 1)

Petra en Arjen wonen in een statig vooroorlogs pand. De woonkamer is een beetje van hem, een beetje van de kinderen… Alleen voelt Petra zich er niet thuis. Heb je de metamorfose van het huis van Petra en Arjen gezien? vtwonen tv aflevering 9 roze kroonluchter bank dip dye kussenBank Catania verkrijgbaar in verschillende maten en indeling (www.chateau-dax.nl via Woonmall Alexandrium). Roze kussen dégradé, kussens tie-dye, koperen bijzettafel van Zuiver, karpet 120×180 cm van Ariadne at Home, planken (vtwonen.nl). Gele en zachtroze kussens, grote blauwe vaas (Loods 5). Kussens gemaakt van de oude velours gordijnen (www.sillas.nl). Op de schouw: koperen lamp van Housedoctor, roze vaas (vtwonen.nl). Overige vazen vanaf € 16,95 (Loods 5). Transparante rolgordijnen Enje (Ikea). Op maat gemaakte houten bank, prijs op aanvraag, radiatorombouw prijs op aanvraag (www.sijmen-interieur.nl). Koperen vaas (HK Living). Op de muur achter de bank kleur Vla, per 2,5 liter, op de muur achter de televisie kleur Aanbeveling, per 2,5 liter € 34,95 (Histor). Staande koperen lamp van Zuiver € 195,- (vtwonen.nl). Bloemen via Bloemenbureau Holland. Overig privébezit.

werkplek kinderenKinderstoelen Panton junior (Vitra). Massief eikenhouten plank, prijs op aanvraag (www.sijmen-interieur.nl). Zwevende kast Kallax, bijpassende dozen, rol tekenpapier (Ikea). Kast geverfd in kleur Vla (Histor). Op de muur van de kinderwerkplek kleur Vla, per 2,5 liter (Histor). Overig privébezit.

zithoekOp de schouw: koperen lamp van Housedoctor, roze vaas (vtwonen.nl). Grote gele vaas (HK Living). Overige vazen (Loods 5). Karpet 120×180 cm van Ariadne at Home (vtwonen.nl). Op maat gemaakte houten bank, prijs op aanvraag (www.sijmen-interieur.nl). Kussen gemaakt van de oude velours gordijnen (www.sillas.nl). Kussen tie-dye (vtwonen.nl). Fotocollage in forex (www.albelli.nl). Plant Kerstroos (Bloemenbureau Holland). Op de muur kleur Aanbeveling, per 2,5 liter (Histor). Kerstroos (www.bloemenbureauholland.nl).  Overig privébezit.

pastel interieurBank Catania verkrijgbaar in verschillende maten en indeling vanaf € 2366,- (www.chateau-dax.nl via Woonmall Alexandrium). Roze kussen dégradé € 33,-, kussens tie-dye € 44,95, koperen bijzettafel van Zuiver € 69,-, karpet 120×180 cm van Ariadne at Home € 69,95, planken € 29,95 (www.vtwonen.nl). Ansichtkaarten www.artunlimited.com. Gele en zachtroze kussens, vanaf 35,-, grote blauwe vaas € 69,- (Loods 5). Kussens gemaakt van de oude velours gordijnen (www.sillas.nl). Op de muur achter de bank kleur Vla, per 2,5 liter € 34,95 (Histor). Staande koperen lamp van Zuiver € 195,- (www.vtwonen.nl). Bloemen via Bloemenbureau Holland. Overig privébezit. Tipi-tent (op de kinderwerkplek) vanaf € 95,- (www.gray-label.com). Overig privébezit.

speeltentKinderstoelen Panton junior (Vitra). Radiatorombouw, massief eikenhouten plank, prijs op aanvraag (www.sijmen-interieur.nl). Zwevende kast Kallax, bijpassende dozen, rol tekenpapier (Ikea). Kast geverfd in kleur Vla (Histor). Koperen lamp (HK Living). Op de muur van de kinderwerkplek kleur Vla, per 2,5 liter (Histor). Tipi-tent (www.gray-label.com). Overig privébezit.

Trappenhuis

Marianne draagt kleding van www.10days.nl

Shop in stijl

producten-aflevering-9

Kleur!

Als Petra nog single is, koopt ze een dubbel bovenhuis in Rotterdam. Ze droomt er altijd van om het benedenhuis erbij te trekken en dat lukt als ze Arjen leert kennen. Nu bewoont ze samen met haar drie ‘mannen’ een voornaam herenhuis in een vooroorlogse wijk in Rotterdam. Geweldig zou je denken! Maar toch… in de woonkamer staat een aantal erfstukken die Petra niet mooi vindt en meubels die ze samen in een opwelling hebben gekocht. Het ontbreekt er aan sfeer. ‘De bank hebben we binnen een paar minuten gekocht. De verbouwing was klaar, we hadden net een tweede kind en we wilden heel erg graag op een bank liggen en bijkomen. Eigenlijk is de kleur veel te donker, helemaal in combinatie met de lelijke bruine gordijnen. Van mij mag het moderner met een flinke dosis kleur, zodat het warm en gezellig wordt.’ Het combineren van oud en nieuw is stilist Marianne Luning op het lijf geschreven. ‘Hier staan prachtige erfstukken, maar ze komen niet tot hun recht. Ik ga kleur aanbrengen en zorgen dat de werelden van Petra en Arjen worden verenigd.’

Als een warme deken

Marianne kiest ervoor om te werken met roze. ‘Geen fel roze, maar een huidkleurige tint. Het wordt de drager van alle andere kleuren in het interieur. In een zachte tint overheerst deze kleur niet, dus Arjen hoeft zich geen zorgen te maken.’ De televisie en de apparatuur komen op een multifunctionele houten bank, waar Petra en Arjen ook accessoires neer kunnen zetten of een boek kunnen lezen. Marianne: ‘De vintage kast in de achterkamer blijft, maar doordat het meubel nu tegen een geschilderde wand staat en de boeken worden gestapeld komt ‘ie veel beter tot z’n recht.’ De vakkenkast voor het kinderspeelgoed wordt verkleind en tegen de muur geplaatst. De trap is volgens Arjen een hoofdpijndossier, dus daar heeft Marianne een grote verandering voor ogen. Ze kiest voor een neutrale houtkleur met een zachte nerf en met led-verlichting. Zou ze in haar missie zijn geslaagd? Over de trap zijn Petra en Arjen zeer te spreken. Arjen: ‘Dat ziet er echt strak uit!’ Als Petra de woonkamer in komt, schieten tranen van blijdschap haar in de ogen. ‘Het is net alsof er een warme deken over mij heen valt. Wat is het mooi! De woonkamer is nu veel meer van mij.’ En wat vindt Arjen van al dat roze? ‘Ik vind het erg mooi en rustig, maar het is toch helemaal geen roze?’

vtwonen gemist? Aflevering 9 – seizoen 1:

Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Marianne Luning

nog meer: Weer verliefd op je huis