WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Aflevering 6: kijken en shoppen (seizoen 1)

In de twee jaar dat Caroline en Patrick met hun gezin in hun nieuwe huis in Ede wonen, zijn ze heel wat woonwinkels af geweest. Om vaak thuis te komen met één kandelaar. Tijd voor vtwonen om in actie te komen! Zij houdt van strak en modern en hij houdt van warm en knus. Probeer samen dan maar eens een gezellig familiehuis te maken. vtwonen stylist Marianne Luning bedacht een make-over waardoor hun huis eindelijk een thuis werd. Lees verder voor een overzicht van alle producten.vtwonen tv aflevering 6 ede shop pronkrek
Stoel gestoffeerd, prijs op aanvraag (Stoffeerfabriek Zaandijk). Houtwerk geverfd in Gravel Grey van The Colour Collection vanaf (Histor). Massief houten bijzettafel (Pols Potten). Pronkrek zwart, kan met oor groot, klein , kandelaars, schaal op salontafel Ø 35 cm (vtwonen.nl). Op het pronkrek: afbeeldingen uit boeken van Marlene Dumas. Lamp met driepoot bekleed met technisch vilt van 100 procent wol, 2 mm dik, kleurnummer 83, bij een hoogte van 180 cm (Vilta Amsterdam). Tapijt (privébezit). Bank 6905 van Scholten & Baijings in stof Drum Anthracite bestaande uit 2 elementen totaal afmetingen 360x90x70 cm (Gelderland). Overig privébezit.

vtwonen tv aflevering 6 ede shop opbergdozenBehang PHE 11 van Piet Hein Eek per rol (www.nlxl.com). Grote vaas, vaas met bloemreliëf, samengestelde vaas, papegaai (Pols Potten). Opbergdozen set van 5, kleine vazen, vloerkleed House Doctor (vtwonen.nl). Stoelen (HK Living). Lampen Table Lamp Beech in 2 maten (Philips). Bloemen (Bloemenbureau Holland). Overig privébezit.

neutrale zithoekGrijze kalkverf Beton per 5 liter (Carte Colori). Zwarte kalkmatte muurverf Count Black Color Collection per 2,5 liter (Histor). Bank 6905 van Scholten & Baijings in stof Drum Anthracite bestaande uit 2 elementen totaal afmetingen 360x90x70 cm, per element (Gelderland). Poef vanaf (MeS). Kussen en poef zijn bekleed in linnen stof Stonewashed (Chivasso). Massief houten bijzettafels (Pols Potten). Wand van technisch vilt van 100 procent wol, 2 mm dik, kleurnummer 83, bij een hoogte van 180 cm (Vilta Amsterdam). Wand bedrukt met vtwonen tekst, vaste startkosten (www.repros.nl). Kandelaars van vtwonen vanaf 45 cm hoog, bollamp van Zuiver Ø 60 cm (vtwonen.nl). Telefoonsnoer lamp in kleur Betongrijs (www.snoerboer.nl). Overig privébezit.

Overige producten

Gang

  • Trap: Upstairs
  • Foto’s trappenhuis in aluminium: Albelli
  • Muurverf gang ‘Trout Grey’ van The Color Collection: Histor
  • Kapstok: Vitra

Living

Shop in stijl

producten

Dit wil je vast weten

Het grote vilten wandkleed boven de bank is bij Repros op maximale afmeting, die op de machine gedrukt kan worden, bedrukt met onze eigen tekst en gespannen op een zelfgemaakt frame. Het wandkleed kan ook geplakt/gespannen worden op een stuk mdf plaat. Vilta heeft hier ervaring mee dus informeer daar voor verdere mogelijkheden. Het doek met de indiaan hing/hangt bij Nano Interieur in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. De salontafel en het oude Turkse kleed bij de zithoek dat opnieuw geverfd is, zijn privébezit. Herkomst is onbekend.

Klinische woonruimte

Het gezin van Caroline en Patrick is het liefst in de tuin of met slecht weer op de veranda. Caroline: ‘Wij gebruiken onze woonkamer bijna niet. Het is meer een doorloop van de keuken naar de tuin. Al onze spullen staan in de woonkamer op de grond, want het lukt ons maar niet om een mooi wandmeubel te vinden.’ Daar moet verandering in komen, vindt stilist Marianne Luning. ‘Ik vind de woonkamer een waanzinnige ruimte, maar het is veel te klinisch. Ik wil hier heel veel warmte aan toevoegen!’
Het is Caroline en Patrick in twee jaar tijd nog niet gelukt om van hun woonkamer een gezellige familieplek te maken, het verschil in smaak loopt té veel uiteen. Zij houdt van wit en licht, terwijl hij verlangt naar kleur en warmte. Maar verschillen hun smaken echt zo erg? Als het stel gevraagd wordt om in woonwarenhuis Loods 5 hun favoriete stijlkamer uit te zoeken, kiezen ze beiden voor een stoere ruimte. Als ze vervolgens afzonderlijk van elkaar op zoek gaan naar een bank, poef en kunst, valt hun keuze op hetzelfde meubel en accessoire. Caroline: ‘Wat een verrassing. Dat geeft hoop!’

Klaar met zoeken

Goede aanknopingspunten voor stilist Marianne, haar handen jeuken om van de woonkamer een gezellige plek te maken voor het hele gezin. Als eerste krijgt één muur een matte, zwarte kleur. Een statement, waardoor de deuren naar de hal doorlopen in de kleur van de muur. Een uitgesproken spiegel zorgt ervoor dat de kamer optisch groter lijkt. Een grote ergernis van Caroline en Patrick is het galmende geluid in de woonkamer. Marianne laat daarom een bestaande lamp van het gezin bekleden met vilt en ze hangt een wandkleed van stof aan de muur. De wand achter de nieuwe bank van Scholten & Baijings wordt geschilderd met een matte kalkverf in betonkleur. Door het combineren van grijstinten verandert de woonkamer van kil naar warm.
Als Patrick het resultaat ziet, slaakt hij een zucht van verlichting. ‘Toen ik binnenkwam wist ik meteen: de zoektocht naar een interieur dat we samen mooi vinden is volbracht. Dit is echt een gezellig thuis.’ Caroline is het daar mee eens. ‘We hadden het al goed samen, maar dit geeft zo veel rust. De woonkamer is warm en toch nog steeds licht, waar ik zo van houd. Waar ik ook heel blij mee ben: nooit meer naar een woonmall!’

vtwonen stylist Marianne heeft kleding aan van www.10days.nl en www.agnesb.com. Alle overige producten zijn privé bezit.

vtwonen gemist? Aflevering 6 – seizoen 1:

Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Marianne Luning

nog meer: Weer verliefd op je huis