4x tips voor tegels in huis

De finishing touch voor de badkamer, keuken en werkkamer, dát was de vurige wens van Stephanie en Don voor hun compleet verbouwde huis. En dat is gelukt. ‘Zo’n geweldig betegeld bureau had ik zelf niet zo snel bedacht.’

Bureautegels2000px

douchetegels2000pxbadkemertegels2000pxkeukentegels2000px

Als geroepen

Een verbouwing valt altijd duurder uit dan begroot, dat weet iedereen. Zo ook die bij Stephanie en Don. ‘Er moest echt zo veel gebeuren, zowel binnen als buiten! Té veel om op te noemen. Dus toen ik de oproep voor de woonwens in vtwonen zag staan, dacht ik meteen: waarom niet? We kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Omdat de betonnen vloer in de badkamer toch iets te grof was geworden en we daar niet eens op blote voeten konden lopen, werd het idee geboren om hier een mooie tegelvloer te laten leggen. Verder was ik niet tevreden met de gestuukte wanden: door het vocht vergeelden de muren bij de douche en wastafel al snel. Eenmaal aan tafel met stilist Frans Uyterlinde van vtwonen en Henk Pirovano van Tegelgroep Nederland, waren we er snel uit. Basic grijze tegels moesten het worden, die pasten ook het best bij de rest van het huis. Bob Scholten van Ton Scholten in Uitgeest bedacht vervolgens dat het mooi zou zijn om matte mozaïektegels bij de douche en boven de wastafel te plaatsen. De badkamer is nu echt een plaatje! En de vloer is veel vriendelijker voor onze voeten.’

Werkkamer

In de werkkamer werd tussen twee muren een werkblad gemaakt dat betegeld is met tegels Calpe Seagreen uit de vtwonen huiscollectie.

Badkamer

In de badkamer werden grote grijze tegels gelegd, Loft Fuse uit de vtwonen huiscollectie. In de douche liggen nu dessintegels Decor Neo Ambre, op de muur bij de douche en de wastafel kwamen mozaïektegels Geometric Blanco mat, allebei uit de vtwonen huiscollectie.

Stephanie: ‘Eindelijk kunnen we weer op blote voeten lopen in de badkamer. De betonvloer die er eerst lag, was te ruw geworden helaas. Ik kan nu ook voor het eerst echt genieten van al dit nieuws, hiervoor had ik het gewoon te druk met werk en verbouwen.’

Keuken

In de keuken, tegen de wand boven het aanrecht, werden dessintegels Decor Neo Noir uit de vtwonen huiscollectie geplaatst. Stephanie: ‘Hoewel ik eerst enorm twijfelde, ben ik nu zo blij met deze stoere, mooie tegels. En, ook niet onbelangrijk, vetspatten en ander vuil haal je zó weg met een natte doek.’

Tip 1:
Een reliëftegel maakt een witte wand nét even spannender. Ga voor mat als je van basic houdt, kies de glanzende variant als je fan bent van een luxe uitstraling.

Tip 2:
Geef de douchecabine een extra accent met een andere tegel. Alle wand- en vloertegels uit de vtwonen huiscollectie zijn geschikt om met elkaar te combineren.

Tip 3:
Een tegelvloer is heel geschikt om vloerverwarming onder te leggen. Ideaal: geen radiatoren meer in het zicht en altijd warme voeten.

Tip 4:
Een dessintegel kan een gewone keuken een bijzondere uitstraling geven. Door in dezelfde kleur als de tegels te voegen, ontstaat een rustig beeld.

Meer informatie en inspiratie vind je op www.vtwonentegels.nl. Hier staan ook alle adressen waar je vtwonen tegels kunt bekijken en kopen.

Bron beeld: vtwonen november 2014 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Lize op 25 november 2017 om 14:22

Waar kan ik het 'tijdschriftenrek' kopen?

>

vtwonen op 27 november 2017 om 09:07

Beste Lize, dit rek is privébezit, we hebben er helaas geen informatie over.

>

Anoniem op 14 december 2016 om 16:10

Welke kleur voeg kan ik het beste gebruiken voor de seagreen square 10x10 tegel?

>

Anoniem op 16 december 2016 om 13:14

Hi Jannemieke, dit kun je het beste even navragen bij Douglas & Jones via www.vtwonentegels.nl. Hartelijke groet, vtwonen

>

Anoniem op 23 mei 2016 om 07:20

Wij hebben gekozen voor de VT wonen Loft grey tegel in onze badkamer. Inmiddels is de badkamer klaar en het is prachtig geworden. Ik vraag me af waarmee ik het beste de cementsluier kan verwijderen.

Alvast dank voor de informatie.

>

Anoniem op 24 mei 2016 om 08:49

Hoi Esther, we hebben dit even voor je nagevraagd en met een flacon "cementsluierverwijderaar" zou dit moeten lukken. Deze zijn als het goed is verkrijgbaar bij de winkel waar je de tegels hebt gekocht. Er zijn twee exemplaren geschikt: Fila Deterdek en Hmk R163 Cementsluier-Verw. Succes!

>

Anoniem op 22 januari 2016 om 15:57

Prachtig! Ik ga deze vloertegels bestellen. Kunt u mij misschien informeren, met welke kleur en merk verf de achterwand is geverfd?

Alvast hartelijk dank voor uw informatie!

>

Anoniem op 25 januari 2016 om 08:29

Beste, helaas hebben we geen informatie over de kleur op de wand. Alleen over de tegels.

>

Anoniem op 7 april 2015 om 17:53

Erg mooie badkamer! Van welk merk is het vrijstaande bad?

>

Anoniem op 9 april 2015 om 10:34

Beste Annicka, het bad is van Primo type Nijl uitgevoerd in wit acryl. De maat is: 180x80. Wij hebben deze informatie opgevraagd bij Ton Scholten. Misschien kun je zelf ook nog even contact opnemen voor verdere mogelijkheden. Succes!

>

Anoniem op 15 november 2014 om 19:10

Ik zag op pinterest en badkamer met tegels van vtwonenmet de uitstraling van hout maar t waren muurtegels !! Kunt u mij vertellen waar deze te krijgen zijn

>

Anoniem op 17 november 2014 om 09:01

Hi Ina, via deze link kun je meer informatie vinden over onze tegels: http://vtwonentegels.nl/ Verkooppunten van specifiek onze muurtegels kun je hier vinden: http://www.vtwonen.nl/vtwonen-muurtegels-i1468.html Mocht je een adres hebben gevonden, is het wel verstandig om eerst even te informeren of ze ook daadwerkelijk de tegels in de winkel hebben liggen waar je naar op zoek bent. Succes!

>

Anoniem op 15 november 2014 om 12:04

Is er een brochure beschikbaar van de tegelcollectie? Deze zou ik graag toegestuurd krijgen. Met vriendelijke groet, Marian Holwerda

Shop suggesties

Inspiratie suggesties