Raamdecoratie voor de kinderkamer

beeld vtwonen Beeld

Het inrichten van de kinderkamer wordt vaak groots aangepakt: vrolijk behang, een fijne speelruimte en kleurrijke meubels zorgen ervoor dat de kleine zich helemaal op z’n gemak voelt. Met mooie, bijpassende raamdecoratie maak je de kinderkamer tot in detail af. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Welk thema de kinderkamer ook heeft, er is altijd wel bijpassende raamdecoratie te vinden. Hiermee geef je de kamer in een handomdraai een bepaalde sfeer mee. Ga voor raamdecoratie in zachte, roze tinten voor de prinsessenkamer of voor stoer blauw in de piratenkamer. Combineren is natuurlijk ook mogelijk. De kinderkamer kan niet vrolijk genoeg zijn, dus leef je lekker uit met kleur.

Prints, motiefjes en applicaties

Maak een eyecatcher van de raamdecoratie door te kiezen voor een vrolijke print of motief. Laat je favoriete print of motief afdrukken op een gordijn of ga op zoek naar raamdecoratie met een mooie opdruk. Ook leuk: personaliseer de gordijnen met diverse verkrijgbare applicaties, zoals strikjes en buttons. Er gaat misschien iets meer tijd in zitten, maar dan heb je ook wat speciaals.

Slaap kindje, slaap

Naast het decoratieve aspect, wil je natuurlijk dat de kleine een goede nachtrust heeft. Een verduisterend rolgordijn is ideaal voor in de kinderkamer. De lichtblokkade zorgt voor minder prikkels, zowel ’s avonds bij het slapen gaan als bij het wakker worden. Met een beetje geluk kun jij hierdoor ’s ochtends wat langer blijven liggen! Vind je het fijn als er ’s nachts toch een strook(je) maanlicht de kinderkamer in schijnt? Denk dan eens aan lichtdoorlatende plisségordijnen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Kinderkamer op zolder

Bevindt de kinderkamer zich op zolder? Geen probleem! Ook voor dakramen zijn er genoeg opties. Hier kunnen zowel verduisterende rolgordijnen als plisségordijnen worden geplaatst. Een fijne bijkomstigheid van deze raamdecoratie is dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Een veeg met een lichtvochtige doek is voldoende om vieze vingerafdrukken of andere vlekjes op het gordijn mee weg te poetsen.

Bron: in samenwerking met Trendiy

Lees verder onder de advertentie