Altijd goed: wit voor je raam

beeld vtwonen Beeld

Wit is de ideale basistint voor in huis. Niet alleen op de muur, maar ook voor de ramen. Deze frisse kleur past in elke ruimte van je woning, matcht moeiteloos met verschillende woonstijlen en accentkleuren én maakt ruimtelijk. Wij vertellen je alles over de mogelijkheden op het gebied van witte raamdecoratie. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Lichtinval versus privacy

Witte raamdecoratie wordt vaak geassocieerd met veel lichtinval. Onterecht, want ook bij witte raamdecoratie kun je de mate van lichtinval helemaal zelf bepalen. Hierbij speelt ook de stof die voor de raamdecoratie wordt gebruikt een hoofdrol. Een transparante stof zorgt voor een natuurlijke lichtinval. Over het algemeen zijn deze stoffen vaak wel zichtdicht. Ideaal voor in de woonkamer, waar je behoefte hebt aan zowel licht als privacy.

Creëer een intieme sfeer met een witte inbetween stof, die zorgt voor een mooie, diffuse lichtinval. Behoefte aan een donkere (slaap)kamer? Kies voor een verduisterende witte stof, die zorgt voor een lichtblokkade. Ook ideaal voor warme zomers en koude winters, waarin de stof ervoor zorgt dat de warmte buiten (zomer) of juist binnen (winter) blijft.

Overtuigd van de voordelen van witte raamdecoratie? Mooi! Tijd voor de volgende stap: bedenken welke soort raamdecoratie in jouw interieur past. Kies je voor gordijnen, horizontale jaloezieën of geef je de voorkeur aan rolgordijnen?

Lees verder onder de advertentie

1. Gordijnen

Witte gordijnen zijn een frisse toevoeging in de kamer. Ondanks de koele kleur, is het toch een sfeermaker door het gebruik van stof. Daarnaast zijn witte gordijnen bijzonder geschikt om te combineren met andere soorten raamdecoratie. Bijvoorbeeld in de slaapkamer: mix een transparant wit gordijn met een verduisterend wit rolgordijn voor optimaal slaapcomfort. Met deze dubbele raamdecoratie heb je overdag en ’s avonds het beste van twee werelden.

beeld vtwonen Beeld

2. Horizontale jaloezieën

Witte houten lamellen geven de kamer een stijlvolle uitstraling. Dankzij de ingetogen kleur passen de jaloezieën in elk interieur. Of je nu een moderne of landelijk romantische woonstijl hebt. Speel met daglicht en sfeer in huis door de lamellen te draaien. Kies voor een lamel met een breedte van 50 mm, dit zorgt voor een extra luxe uitstraling!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

3. Rolgordijnen

Dankzij een ruime keuze is er geen ruimte in huis waar een rolgordijn niet op z’n plek is. Voor een goede nachtrust is een verduisterend wit rolgordijn in de slaapkamer een must. Dat is anders in de woonkamer. Hier is een lichtdoorlatend wit rolgordijn beter op zijn plek. Rolgordijnen met een speciale vochtwerende coating zijn daarentegen weer ideaal voor badkamers. Laat je inspireren door vtwonen.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Benieuwd naar de effecten van witte raamdecoratie in huis? Kijk vtwonen DIY aflevering 4 en aflevering 9 terug en laat je inspireren.

Bron: in samenwerking met Trendiy