3x de mooiste raamdecoratie combinaties

beeld vtwonen Beeld

Vind jij het ook zo lastig om te beslissen welke raamdecoratie je neemt? Misschien is een combinatie van twee producten dan wel dé oplossing voor jou. Combineer raamdecoratie met verschillende functionaliteiten of mix functioneel met decoratief. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij tippen drie ideale combinaties. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

Gordijn met een plisségordijn top down bottom up

Met een plisségordijn bepaal je zelf hoeveel licht er de kamer binnenkomt. Staat de zon laag, dan hang je de plisséstof aan de onderzijde van het raam. Rond het middaguur plaats je de plisséstof juist aan de bovenzijde. Ook de mate van inkijk is daarom met een plisségordijn gemakkelijk zelf te regelen. Door er een stoffen gordijn voor te hangen, krijgt je kamer een mooie, sfeervolle uitstraling.

Gordijn met een rolgordijn

Wil je de verduisterende werking van een rolgordijn, maar vind je dit product niet mooi? Hang er dan een transparant stoffen gordijn voor om sfeer aan de ruimte toe te voegen. Andersom kan natuurlijk ook. Een lichtdoorlatend rolgordijn zorgt voor een mooie lichtinval en biedt dankzij de zichtdichtheid ook privacy. Door er een verduisterend gordijn voor te hangen, kun je de zon gemakkelijk blokkeren wanneer je daar behoefte aan hebt. Een fijne combi voor zowel in de zomer als de winter.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Gordijn met vouwgordijn

Met deze combinatie haal je twee echte sfeermakers in huis. De producten zijn allebei van stof, wat zorgt voor een warme uitstraling in de kamer. Een andere fijne bijkomstigheid van deze materiaalsoort is dat de gordijnen gemakkelijk gewassen kunnen worden. Een wasje op 30 graden, en de gordijnen zijn weer als nieuw.

Tip: speel met kleur

Als je dan toch aan het combineren bent, denk dan ook eens na over het kleurgebruik. Door een basiskleur te combineren met een accentkleur, die terugkomt in jouw interieur, sluiten de gordijnen moeiteloos aan op de gekozen woonstijl. Natuurlijk ook mogelijk met een combinatie van stoffen, voor een bijzonder effect.

Energiebesparend

Wist je dat een dubbele laag raamdecoratie een energiebesparende werking heeft? Dit komt doordat je een extra isolatielaag aanbrengt bij het raam. Hierdoor houd je de kou in de winter buiten en de warmte binnen. Tijdens warme zomerdagen houdt dubbele raamdecoratie de hete luchtstroom juist buiten de deur. Handig!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Bron: in samenwerking met Trendiy