WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Welke kleur vloer past in jouw woning?

Het type en de kleur vloer bepaalt een heel groot deel van de sfeer in je huis. Daarnaast kan een vloer de ruimte ook groter of kleiner laten lijken. Lees hieronder praktische tips over het effect van verschillende kleuren vloeren en hoe je dit matcht met de rest van je interieur. (in samenwerking met Forbo)

Kleurenweetjes

Kleur doet alles. Het kan een ruimte, groter, kleiner, langer, smaller, breder, hoger of lager laten lijken. Vaak heeft dit niet alleen te maken met de kleur van, bijvoorbeeld, je vloer. Maar dit is een samenspel tussen de vloer, de wanden, het plafond en de meubels. Heb je een kleine woonkamer? Houd dan alles zo licht mogelijk, dit vergroot de ruimte optisch. En grote ruimte krijg je juist weer knus met donkere kleuren in combinatie met opvallende prints.

Ga voor donker

Een donkere vloer is heel geschikt voor het neerzetten van een stoere, industriële sfeer. Combineer je een donkere Novilon pvc stroken vloer met lichte wanden, dan lijkt een ruimte al snel optisch breder. Wil je deze breedte benadrukken, dan leg je de stroken ook nog eens in de breedte.

Tip: ga je voor een hele donkere vloer, verf je muren dan niet spierwit. Dit contrast is dan te groot en dit zorgt voor een kille sfeer. Gebruik liever beige of een zandkleur op de wanden.

Kleur vloer

Kleur op je vloer

Wil je een leuk kleurtje op je vloer, dan heb je een ruime keuze met de marmoleum vloeren van Forbo. Het kleurenpalet is groot. Speciaal voor woonhuizen hebben zij een selectie van 36 kleuren samengesteld. Variërend van geel, paars, oudroze tot zelfs multicolour. Zit jouw kleur er niet tussen? Dan zijn er nog meer dan honderd nuances waar je vast jouw perfecte tint tussen kan vinden.

Marmoleum vloeren hebben tevens de zo populaire gietvloer look. Ze kunnen tegen een stootje, zijn makkelijk schoon te maken en zijn geluiddempend.

Kleur vloer

nog meer: Voor iedereen een vloer