Tips voor de hal: kom maar binnen!

Er wordt nergens zoveel gelopen als in je hal. Naar binnen, naar buiten, naar boven en naar beneden – alles gaat via dit kleine, maar o zo essentiële stukje van je huis. Voor visite is dit het eerste van je huis wat ze zien. Sfeer is dus heel erg belangrijk. Zo maak jij van je hal een echte binnenkomer! (promotie)

tips voor je hal

Inspiratie voor de hal

Om het thuiskomen en vertrekken soepeltjes te laten verlopen, richt je je hal zo praktisch mogelijk, maar toch ook sfeervol in. Zo mogen een kapstok en schoenenkast niet ontbreken. Een spiegel voor het checken van je make-up voor je de deur uitgaat is ook onmisbaar. En heb je al nagedacht over de vloer? De hal of gang krijgt op een dag de meeste voetstappen over de vloer dan welke ruimte in je huis dan ook. Waarvan de helft met natte gras- of modderschoenen. Een goede vloer in de hal is een must. Eentje die slijtvast is en welke je goed schoon kunt maken.

Een duurzame vloer

Marmoleum is bij uitstek een geschikte vloer voor in jouw hal of gang. Naast dat het een prachtige natuurlijke uitstraling heeft, is het super sterk, geluiddempend en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is het materiaal (linoleum) duurzaam, dus ook nog eens milieuvriendelijk. De stylisten van vtwonen hebben de mooiste marmoleum vloeren voor in jouw hal geselecteerd in de Marmoleum Modular by vtwonen collectie. Ga jij voor een Lines, Shade of Marble-look vloer?

Doe het zelf

Een praktische opberger in de hal kan je veel ruimte besparen. Maak gebruik van de loze ruimte onder de trap of maak zelf een multifunctioneel wandmeubel, zoals te zien op de afbeeldingen hieronder. Ook zo’n ruimtebesparende kapstok? Hoe je deze maakt, lees je in ons doe het zelf artikel.

tips voor de hal

Hoe laat je de hal ruimer lijken?

We zijn helaas niet allemaal de trotse eigenaar van een hal ter grootte van een balzaal. Vaak wil je er meer spullen in kwijt, dan dat er plek voor is. Zonder een verbouwing krijg je de gang niet groter, maar je kunt de ruimte wel optisch ruimer later lijken. De kleur- en patroonkeuze van de muren en vloer zijn hierbij heel erg belangrijk. Zie hieronder onze tips voor een kleine hal.

  • Geef de muren een lichte kleur. Omdat er vaak al weinig licht de hal inkomt, laat een donkere muur de ruimte kleiner lijken.
  • Houd de vloer rustig en leg bij een smalle hal de vloer in de breedte om de hal breder te laten lijken. De Lines collectie van Forbo is hiervoor heel geschikt.
  • Werk met grote vlakken, ook op de vloer. Ga niet voor kleine tegels, maar gebruik van grote kleurvlakken met lichte nuance verschillen zoals bij de Shade collectie van Forbo.
  • Verf de wandplinten in dezelfde kleur als je vloer, hierdoor lijkt het vloeroppervlak groter.
  • Plaats een spiegel op de lange wand voor een ruimtelijk effect. Een spiegel op de korte wand laat de hal smaller en langer lijken.

Bekijk hier de verschillende marmoleum vloeren van Marmoleum Modular by vtwonen.

Bron: in samenwerking met Forbo.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 6 oktober 2015 om 13:14

Ik ben geïnteresseerd in het wandmeubel die in de gang hangt. Waar kan je dat bord kopen? Het filmpje laat namelijk niet helemaal, en dit meubel wordt niet in het artikel uitgelegd hoe dit gemaakt is.

>

Anoniem op 13 augustus 2015 om 09:54

Leuke tips!

Komt goed van pas voor de hal in mijn nieuwe woning!
Ik zit al een poos te twijfelen en Marmoleum gaat het nu zeker worden de "Marbel" en "Shade" zien er geweldig uit :D

Shop suggesties

Inspiratie suggesties