WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De voordelen van een Novilon vloer

Kies je voor een Novilon vloer, dan heb je een vloer die anders is dan andere vinylvloeren. De vloer is niet alleen heel praktisch en makkelijk in onderhoud, maar Novilon heeft nog veel meer fijne eigenschappen. We zetten alle voordelen van een Novilon vinyl vloer voor je op een rij.

Geluiddempend

Novilon wordt ook wel de stille vloer genoemd door de geluiddempende werking die je direct na het leggen merkt. Novilon vermindert contactgeluid zo dat de onderburen geen last meer hebben van loopgeluiden e.d. Kinderen die met blokken gooien of met skateboard door het huis gaan, zijn ineens een stuk stiller. Met deze eigenschap is Novilon het ideale product voor o.a. appartementsgebouwen en verzorgingstehuizen.

Gemakkelijk te installeren

In principe kun je een Novilon vloer zelf leggen. Het materiaal is soepel te hanteren en te snijden. Vloerbekleding tot 40m² kan los gelegd worden (zonder verlijming) en door de brede rollen (tot vier meter breed) kun je de vloer meestal naadloos plaatsen. Toch adviseren wij Novilon door een professional te laten installeren. Zo ben je altijd verzekerd van een vakkundige afwerking en het mooiste resultaat.

Vuil heeft geen vat op Novilon

Een omgestoten glas wijn, of een broodje jam van het bord. Een Novilon vloer is zeer bestand tegen vuil. Een doekje erover en weg is de vlek. Doordat er (zeker bij toepassing van vier meter) nauwelijks naden in de vloer zitten is de Novilon ook zeer geschikt voor mensen met allergieën. Stofophoping krijgt geen kans en is makkelijk te verwijderen met een stofwisser.

Geschikt voor vochtige ruimtes

Novilon kun je in het hele huis plaatsen en dus ook in het toilet, de keuken en eventueel de badkamer. Ook in combinatie met vloerverwarming. Bovendien is Novilon uitgerust met Aquagrip. Dit maakt de vloer stroever waardoor uitglijden op natte of vochtige vloeren bijna onmogelijk wordt.

Een Novilon vloer heeft Diamond Seal, een laag die beschermt tegen krassen en slijtage en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Hierdoor komen eventuele dessins en structuren ook nog eens extra goed tot hun recht. De vloer krimpt of krult niet en blijft jarenlang in prachtige conditie.

Benieuwd naar de collecties en mogelijkheden?

Op de website van Forbo, zijn alle collecties en ook de verkooppunten te vinden. Tevens kan je op de website gratis stalen aanvragen, of via de unieke vloerplanner een foto uploaden van je eigen interieur en zelf experimenteren met een vloer naar jouw keuze.

nog meer: Voor iedereen een vloer