WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

10 Nederlandse merken waar we trots op zijn

Door het internet worden we overspoeld met de nieuwste producten en merken van over de hele wereld. Daardoor zouden we haast vergeten wat voor een mooie merken er uit ons kikkerlandje komen. Denk aan de Hema, Douwe Egberts, Novilon en, uiteraard, vtwonen! We maakten een top 10 van oer-Hollandse woon- en lifestylemerken waar we reuze trots op zijn. (promotie)

1. Écht Hema

Uit onderzoek is gebleken: Hema is het meest onmisbare merk van Nederland. Zeven keer op rij heeft het merk deze titel in de wacht gesleept. Vandaar dat wij Hema ook in dit lijstje op nummer één hebben gezet. Naast de rookworst, papierwaren en cosmetica, vinden wij ook het fijne bed- en badtextiel en woonaccessoires van de Hema om te smullen. Men noemt de Hema ook wel het ‘cultuuricoon’ van Nederland. Daar kun je mee thuiskomen!

2. Philips, innovation and you

Eigenlijk hoeven we hier niet zoveel over te zeggen: de hele wereld heeft licht dankzij onze Gerard en Fredrik Philips. Hun eerste producten waren de gloeilampen (ja okay, Thomas Edison had hier ook nog iets mee van doen…). Maar tegenwoordig maakt het bedrijf veel meer dan dat. Denk aan scheerapparaten, stofzuigers en koffiezetapparaten. Er is waarschijnlijk geen huishouden te vinden, waar je geen apparaat van Philips tegenkomt.

3. En dan is er koffie, Douwe Egberts koffie

Al sinds 1753 kunnen we in Nederland genieten van ons bakkie troost van Douwe Egberts. Als je aan koffie denkt, dan denk je aan DE. Tegenwoordig is Douwe Egberts meer dan alleen koffie. Het is in 260 jaar uitgegroeid tot een merk dat complete koffie- en theeserviezen ontwerpt en D.E. cafés in ruim tien grote steden heeft. Bakkie doen?

Forbo

4. Novilon, Novilon pvc stroken en Marmoleum, made in Holland

Weg met die laminaat en tegels – wij gaan tegenwoordig voor een Novilon PVC vloer! Een echt Nederlands product dat naast heel mooi, ook nog eens heel duurzaam is. De moderne novilonfabriek van Forbo staat in Coevorden en de linoleumfabriek in Assendelft. Samen met topontwerpers van eigen bodem weten ze de vloeren steeds weer een unieke en eigentijdse uitstraling te geven. Waar miljoenen huishoudens wereldwijd van genieten.

5. vtwonen, voor thuis!

Het zou gek zijn als we ons eigen merk niet zouden vermelden in dit rijtje. Want wat zijn we trots op wat we bereikt hebben de afgelopen decennia. Ons prachtig woonblad is uitgegroeid tot een bekend woonmerk met een eigen decoratie- en meubelcollectie, een tv-programma, een inspiratiesite én een webshop. Dat mag best even gezegd worden.

6. Auping nights, better days

Wist jij dat velen van ons onze goede nachtrust te danken hebben aan Johannes Auping uit Deventer? In 1888 kreeg hij van een hoteleigenaar de opdracht om een bed te ontwerpen die hygiënischer en beter is dan de bestaande bedden. Dit bed is in de afgelopen 125 jaar ontwikkeld tot de Auping bedden die we nu kennen. Hierdoor is Auping een van de populairste beddenmerken ter wereld geworden. Wij vinden het stoer van Johannes!

Wehkamp

7. Wehkamp, het grootste online warenhuis

Vroeger renden we naar de brievenbus als we iets heel zwaars op de mat hoorden vallen. Dat betekende de nieuwe Wehkamp catalogus! Uren bladerden we door het boek, met post-its gaven we aan wat we wilden hebben. Moeders vulde de bestellijst in, die ging op de post, en een week later kwam dé doos aan de deur. Dat was een feestje! Tegenwoordig bestel je alles voor je huis, tuin en jezelf via Wehkamp.nl, het grootste online warenhuis van Nederland.

8. Marktplaats, gemaakt voor elkaar

Zij willen er vanaf, en jij wil het hebben. Een win-win situatie! Bied op je favoriete item en wie weet kan je dat bijzondere kastje, die industriële lamp of die grote stapel woontijdschriften wel voor een prikkie bij iemand thuis ophalen. En andersom werkt dit natuurlijk ook. Een leuke manier om van je inboedel af te komen wanneer je toe bent aan iets nieuws.

9. Efteling, wereld vol verwondering

Van heinde en verre komen mensen in alle leeftijden naar het pittoreske Kaatsheuvel om de grootste, sprookjesachtige wereld van Europa te bewonderen. Naast een sprookjesbos en attractiepark, heeft de Efteling ook eigen televisieseries en winkels vol met merchandise om hele kinderkamers mee in te richten. De Efteling is dus echt een merk geworden waar we trots op kunnen zijn.

Mona

10. Mona, daar word je toch blij van

Een toetjesmerk tussen onze woon- en lifestyle merken? Jazeker! Want de vorm van de Mona toetjesverpakking is een inspiratiebron voor vele designers. Ken jij de toetjeslamp al? Gemaakt door de ontwerpster van Gwennieslab. Daar krijg je toch trek van! En okay, we zijn ook gewoon dol op de Mona toetjes als nagerecht…

nog meer: Voor iedereen een vloer