WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de voor- en nadelen van een gietvloer

Hij staat op de verlanglijstje van menig interieurliefhebber: een gietvloer. En dan niet per se uit praktische overwegingen, maar vooral omdat het een heel stijlvolle vloer en basis voor verschillende interieurstijlen is. Toch kleven er naast voordelen ook wel wat nadelen aan de vloer.

gietvloer

De voordelen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een gietvloer is gewoon prachtig. Het geeft een huis karakter, maar ook stoerheid. Rust, maar ook iets opvallends. Een huis met een gietvloer straalt puurheid uit, waardoor je instant tot rust komt wanneer je binnenstapt. Daarnaast biedt het je de ruimte om creatief en gedurfd te zijn met andere opvallende items en kleuren, zoals deze felgekleurde bank, omdat je al een fijne rustgevende basis hebt.

De nadelen

Als een gietvloer zo geliefd en mooi is, waarom heeft niet iedereen het dan? Dat komt doordat zo’n vloer toch ook best wat nadelen met zich meebrengt en die zitten ‘m vooral in de aanleg van de vloer. Het duurt namelijk relatief lang om een gietvloer aan te brengen en daarnaast zul je aardig diep in de buidel moeten tasten. Als de vloer er eenmaal ligt, steelt hij de show – maar helaas is hij ook niet krasvast en zul je dus op een gegeven moment last krijgen van (lichte) slijtage.

Het alternatief

Is de vloer je toch net iets te veel moeite of te duur? Dan kun je ook kiezen voor een alternatief voor de gietvloer. In dit artikel leggen we ook nog eens uit wat nou precies het verschil was tussen een betonnen vloer en een gietvloer.

nog meer: vloeren