WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vloer kiezen

Van zacht tapijt tot strakke tegels en van hout tot gietvloeren: een vloer is er voor elke smaak en elk budget. Kies uit linoleum, vinyl, gietvloeren, tapijt, hout, tegels of laminaat. En bekijk zeker eens de huiscollectie vloeren van vtwonen. We helpen je een vloer kiezen uit het enorme aanbod.

 

vloeren

1 Linoleum & vinyl

Zowel linoleum als vinyl hebben voor- en nadelen. Een groot nadeel bij linoleum is dat het niet verhuisbaar is, het wordt namelijk gelijmd. Vinyl heeft als nadeel dat het niet repareerbaar is. Beide zijn goedkoop, duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en ook nog eens geluiddempend. Handig wanneer je kinderen hebt. De trends in gladde vloeren zijn het gebruik van natuurlijke tinten van bruin tot olijfgroen, afgewisseld met bijvoorbeeld antraciet en paars.

2 Gietvloeren

Gietvloeren verschillen in kwaliteit en daarmee ook in prijs. Het nadeel, net als bij linoleum, is dat een gietvloer niet verhuisbaar is. Krasgevoeligheid en lichte verkleuring van de vloer zijn kleine, maar niet ernstige nadelen. De voordelen van een gietvloer is dat ze makkelijk in onderhoud zijn, waterdicht, sterk en duurzaam en ook nog eens overal toepasbaar. En daarom is een kunststof of industriële gietvloer dé trend van dit moment: strak, sterk en duurzaam.

3 Tegels

Bij tegels denk je misschien meteen aan een badkamer of keuken, maar tegels kun je ook kiezen voor je vloer in de woonkamer. Hoewel tegels niet verhuisbaar zijn, zijn ze wel overal toepasbaar. Daarnaast zijn ze ook erg gemakkelijk schoon te houden en dier- en kindproof. Trends in tegelvloeren zijn de kleuren zwart, antraciet en grijs en de extra grote of extra kleine formaten. Bij de kleine formaten tegels krijg je het mozaïekeffect.

4 Tapijt

Tapijt is er in vaste vloerbedekking of als tapijttegels. Het fijne aan tapijt is dat het gemakkelijk te verhuizen is en erg gemakkelijk schoon te maken. Mocht je vloerbedekking niet meer te redden zijn, dan kun je het altijd vervangen. In de winter is het lekker warm aan je voeten en is het ook nog eens geluiddempend. Het vervelende aan tapijt is dat het niet duurzaam is en heel vlekgevoelig, hoewel er steeds betere schoonmaakmiddelen zijn. Als je allergisch bent voor stof: niet doen, dan kun je beter een andere vloer kiezen. De trends in tapijt zijn gevlochten structuren en bijvoorbeeld een slimme verwerking van tapijtdraden voor een speciaal effect.

5 Laminaat

De keuze in laminaat wordt steeds diverser en het is ook nog eens gemakkelijk te leggen. Je kunt voor het laminaat terecht bijvoorbeeld bij de Kwantum of je kunt gaan voor de huiscollectie van vtwonen. Het enige nadeel van laminaat is dat het erg gehorig is. Daarentegen zijn er veel voordelen, het is namelijk goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Het is ook overal toepasbaar en het is makkelijk om mee te verhuizen. Heb je een vloer waar veel licht op schijnt? Dan zou een vloer van laminaat een mooie keuze zijn, de vloer kleurt namelijk mooi mee onder invloed van zon en licht. De trend in laminaat is een gladde, glanzende laminaatvloer met brede stroken, afgewerkt met een blanke hoogglans acryllak.

6 Hout

Houten vloeren gaan een leven lang mee. Het nadeel is wel, dat wanneer je eenmaal voor een bepaalde afwerking gekozen hebt, deze definitief is. Daarnaast kan een houten vloer verkleuren, is het niet waterbestendig en wel gehorig. Het voordeel van hout is duurzaamheid, gemakkelijk te onderhouden, overal toepasbaar en beschadigingen kunnen weggeschuurd worden. De trends in houten vloeren zijn oud hout, veel grijs, wit, en diepzwart. Daarnaast ook zaag- en schuurmethodes voor speciale effecten. Komt er al meer hout voor in de kamer dan alleen op de vloer? Zorg er dan voor dat bijvoorbeeld de kast een andere houtsoort heeft dan de vloer.

Bron: 1. vtwonen – 2. Megadump Tiel – 3. vtwonen – 4. Kwantum

nog meer: vloeren