Vinyl vloer in huis: de 5 belangrijkste voordelen op een rij

beeld vtwonen Beeld

De vloeren in je huis vormen letterlijk de solide basis waarop je verder bouwt en inricht. Je wilt een vloer die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook een ondergrond die zorgt voor extra wooncomfort. Vinyl is sterk en onderhoudsvriendelijk, welke variant je ook kiest. Wij delen 5 voordelen van een vinyl vloer.

1. Vinyl vloer: ook fijn voor de buren

Nog een van de voordelen van vinyl: Novilon wordt ook wel stille vloerbedekking genoemd, vanwege de geluiddempende werking van het verende vinyl waar het van gemaakt is. Zo’n stille vloer is natuurlijk erg fijn voor de (onder)buren.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

2. Verschillende dessins en kleuren

Een vinyl vloer heeft een natuurlijke uitstraling en is te krijgen in tientallen variaties waaronder hout, steen en abstracte dessins. Of je nu gaat voor een stoere betonlook, of een warme aardse tint. Daarnaast is er bij Novilon de optie tot een v-groef of een matte finish. Daardoor is hij nauwelijks van een echte houten of stenen vloer te onderscheiden en goed te combineren met behang.

3. Een vinyl vloer is een warme vloer

Het materiaal voelt erg comfortabel aan en is ook geschikt voor vloerverwarming. Een vloer waar je letterlijk en figuurlijk warm van wordt dus.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

4. Het is levensecht

Allura stroke, tegels en Click zijn door het natuurlijke reliëf, de V-groef en de matte afwerking niet van echt te onderscheiden. Elke strook en elke tegel is uniek.

5. Gemakkelijk in onderhoud, gelegd zoals jij wil

De PVC stroken en Novilon en Marmoleum vloeren uit de vtwonen collectie hebben de luxe uitstraling van hout en steen, maar zonder de onderhoudsnadelen van echt hout bijvoorbeeld. Doordat geen strook en tegel exact hetzelfde is, komt deze vloer tot leven. Je legt hem halfsteens, in een wildverband of in visgraat. Zo bepaal je zelf of je voor een klassieke of juist moderne strakke vloer gaat.

Shop de stijl