WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleur de muren met bloemetjesbehang

Zin om de bloemetjes buiten én binnen te zetten? Doe het met behang! Na een paar uur plakken is de kamer ineens een stuk vrolijker of romantischer. Want met bloemen kun je alle kanten op: van minimalistisch en strak tot compleet over the top. We laten je een paar mooie voorbeelden zien.

vtwonen 03-2020 stof verf & behang | bloemen behang met blauwe groene achtergrond  | romantisch bloemetjesbehang
Behang op maat Faded Passion Green (sandbergwallpaper.com).

Bloemenweelde

Dat bloemetjesbehang niet bontgekleurd hoeft te zijn, bewijst dit prachtige dessin in vergrijsde tinten. Hier toegepast in een kinderkamer, maar door zijn tijdloze, schilderachtige stijl eigenlijk overal toepasbaar. Meer manieren om de romantiek in huis te halen.

vtwonen Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 14 | Fietje in Rotterdam | bloemetjesbehang in de werkkamer

Tropische werkkamer

Tijdens een werkdip hoef je alleen maar je blik af te wenden naar de muur en je waant je voor even in de tropen. Dit ongebruikte hoekje in huis werd door Fietje omgedoopt tot werkplek, maar wegdromen naar verre oorden mag je er ook. Bekijk de rest van de metamorfose in Rotterdam.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 5 | fotografie Barbara Kieboom | styling Frans Uyterlinde | bloemetjesbehang met print uit Rijksmuseum

Stilleven

Er is in deze woonkamer geen ontkomen aan: de bloemen knallen bijna van de muur af. Met dit stilleven uit de collectie van het Rijksmuseum krijgt de klassieke inrichting kleur op een heel classy manier. De styling van deze kamer was in handen van Frans Uyterlinde voor Weer verliefd op je huis. Wil je de rest van het interieur zien? Bekijk dan hier de aflevering en alle gebruikte items terug.

vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in jaren twintig huis in Wassenaar kinderslaapkamer | bloemetjesbehang in de kinderkamer
De kleurrijke kamer van Guusje. Behang van Nathalie Lété. Blauw kastje van Van Dijk en Ko. Palmboomlamp van HK Living. De gele kast stond al in het huis, Sophie verfde hem in Sudbury Yellow van Farrow & Ball. Kleed Karwei. De deur is geschilderd in de kleur Vardo van Farrow & Ball.

Wit kan altijd nog

In het huis van Sophie is geen enkele ruimte vrij van kleur gebleven. Ook in de kinderkamer geen veilig wit of zoetig pastel, maar sprekend en sprankelend bloemetjesbehang. Benieuwd naar de rest van het kleurrijke huis? Kijk binnen in Wassenaar.

Behang Morängen van Sand

Aquarel op de muur

Het lijkt wel of de bloemen dansen op de muur, meewiegend met de wind. Het aquarel behang is net een kunstwerk, helemaal in combinatie met de mooie boog. Het is een kwestie van durven, maar dan heb je wel een muur waarvan er geen tweede is. Bekijk meer voorbeelden van krachtige bloemenprints.

nog meer: verf en behang