Dit zijn de voordelen van renovliesbehang

Behang Soie Changeante Yuzen van Elitis, 10x1 m € 227,- (loggerewilpower.com). Messing bijzettafel, groot € 799,-, klein € 639,-, poster in lijst € 65,95, geel linnen kussen € 85,-, lila linnen kussen € 85,- (loods5.nl/design). Lila doos € 17,- (hay.nl). Lila keramieken kandelaar € 23,95, gouden mok, set van 2 € 26,95, zachtgele glazen bolvaas € 24,95, lila keramieken schaal € 49,95 (klevering.nl). Grijze keramieken hoge vaas € 179,-, geel glazen object € 210,- (homestede.nl). Fauteuil Sinclair in lila en wit, per stuk vanaf € 849,-, tafellamp met paarse kap € 99,- (festamsterdam.com). Stoffen ballerina’s € 25,99, geel kussen met kwastjes € 22,99 (zarahome.com). Salontafel € 729,-(studio-henk.nl). Vloerlamp van Bolia € 388,99 (vtwonen.nl). Mosterdgele velvet 3-zits bank, 108x274x72 cm (lxbxh), € 2795,- (hkliving.nl). Geel-wit geruit plaid € 39,99 (sissy-boy.com). Lila vaas, set van 4 € 215,-, lila bijzettafel € 295,- (polspotten.com). Gebroken witte vaas € 39,99 (hm.com). Overig privébezit. Beeld vtwonen 11-2022 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 11-2022 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans

Zit je midden in een verbouwing of heb je er een in het vooruitzicht? Dan is voorbereiding key. Ook als het gaat om de afwerking van muren, want er zijn heel wat manieren om dit aan te pakken. Voor strakke en egale muren wordt er steeds vaker gekozen voor renovliesbehang in plaats van stucwerk. Waarom? Je leest hier meer over de voordelen.

Lees verder onder de advertentie

Wat is renovliesbehang?

Renovlies – ook wel renovatievlies – wordt veel gebruikt als afwerking van muren in nieuwe en gerenoveerde woningen. Renovlies is een sterke behangsoort die wordt afgewerkt met latexlijm en zorgt voor een superstrakke en egale basis. Voor het aanbrengen van renovliesbehang worden de muren namelijk eerst geschuurd en geplamuurd, zodat kleine oneffenheden als gaten en scheuren in de muur netjes worden weggewerkt. Renovlies wordt steeds vaker gekozen in plaats van stucwerk.

Renovliesbehang in een nieuwbouw- of gerenoveerde woning

Muren worden in een nieuwbouwwoning of na een renovatie altijd behangklaar opgeleverd. Omdat de muren door de verbouwing veel vocht bevatten, is het belangrijk om ze te voorzien van een beschermingslaag voor je aan de slag gaat met verf en behang. Voor een strak resultaat wordt er daarom meestal gekozen om de muren te laten stucen, sauzen of behangen met glasvezel of renovlies.

LEES OOK
Van strepen tot druppels: zo los je alle schilderproblemen op

Voordelen

Renovlies is een goedkoop alternatief voor stucwerk en bereikt een net zo mooi resultaat, maar dat is niet alles. Wist je bijvoorbeeld al dat renovliesbehang...

  • voor een gladde en naadloze afwerking zorgt
  • tegen een stootje kan
  • vlug aan te brengen is
  • snel te beschilderen en overheen te behangen is
  • een frisse, witte kleur heeft
  • verkrijgbaar is in verschillende diktes
  • brandveilig is

Nadelen

Het is écht waar: renovlies behang heeft bijna geen nadelen. Natuurlijk blijft het handwerk en adviseren we om het te laten doen door een professional. Wanneer het behang slordig wordt aangebracht kunnen er namelijk plooien ontstaan in de hoeken. Als er grote scheuren in de muren ontstaan, zijn deze een stuk moeilijker te herstellen dan bij stucwerk.

Moois voor aan de wand...

Lees verder onder de advertentie