WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creëer een diepte-effect op de muur met behang

Met behang op de muur kun je een ruimte een andere sfeer of diepte-effect geven. Je kunt spelen met kleuren, prints en materialen. Ga je voor een bloemenprint of een gestreept patroon? De keuze is reuze als het gaat om behangsoorten. Daarnaast hoeft het tegenwoordig niet allemaal rechttoe rechtaan te zijn. Kijk bijvoorbeeld maar naar het behang in de slaapkamer van Raphaëlle en Eric.

Hoofdeinde, plaid, velours kussens en gordijnen Maison de Vacances. Grafisch kussen La Redoute. Raffia wandpanelen Tsarabanjina van Elitis. Vloerlampen Caravane. Bijzettafels La Maison Pigalle. Bank Zara Home. Hanglamp George. Kleine leeslampen DCW éditions. Vloerkleed Toulemonde Bochart. Overig onbekend.

Onverwachte mix van stijlen

Na 18 jaar besloten Raphaëlle en Eric het roer om te gooien en te kiezen voor een appartement in een grote stad. De keuze viel op Parijs. Na lang zoeken vond het stel het perfecte appartement. ‘Het interieur had een fijn soort cachet‘, zegt Raphaëlle. Toch is er flink wat verbouwd om het appartement volledig naar stijl in te richten. Het stel houdt van mixen en matchen. ‘Zo’n stijl waarin alles precies bij elkaar past vind ik vaak saai. Doe mij maar een onverwachte mix van stijlen.’ Het gebruik van behang past daarom goed bij de woonstijl van Raphaëlle en Eric. Ze kozen voor een opvallend behang waarmee ze de slaapkamer omtoverden tot eyecatcher.

Waarom behang?

De keuze in de wereld van behang is enorm. Je kunt kiezen uit onwijs veel verschillende patronen, kleuren en materialen, waardoor de knoop doorhakken soms weleens lastig kan zijn. Toch is behang een heel fijne optie. Je kunt veel meer variëren dan met verf en je kunt de sfeer in de ruimte snel veranderen. Daarnaast gaat behang ook lange tijd mee en kun je het gemakkelijk zelf aanbrengen. Je hebt dan misschien wel even moeten ploeteren, maar je hebt er dus wel voor langere tijd profijt van.

Diepte-effect dankzij behang

Houd je van een motief of strepen, maar vind je het lastig om dit zelf netjes aan te brengen? Hier is een oplossing voor. Tegenwoordig hoeft behang niet meer nauwkeurig aan te sluiten. Raphaëlle en Eric hebben gekozen voor een gestreept behang in hun slaapkamer. Dit hebben ze expres niet laten aansluiten met elkaar zodat er een visueel diepte-effect ontstaat als je naar de muur kijkt. Door te spelen met de hoogtes van de strepen lijkt het van een afstand niet alsof er behang op de muur zit. In dit geval geven de raffia panelen een stoere touch aan de slaapkamer.

Nog meer behangideeën

Ook onze stylist Fietje is dol op behang. Zij koos er laatst in een make-over voor om ook op een bijzondere manier behang aan te brengen waardoor er een soort 3D-effect ontstond. Benieuwd? Bekijk haar make-over hier.

Stijlvol behang…

nog meer: verf en behang