WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x creatief met behang

Er zijn zo veel mooie behangprints dat het soms lastig kiezen is. Heb jij even mazzel dat je het helemaal niet bij eentje hoeft te laten. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het kan met behang. Combineren van prints, het plafond of de deur meebehangen, het patroon uitknippen. Bekijk hier zomaar een paar manieren waarop je creatief met behang aan de slag kunt.

Behangen met een patroon doe je zo | creatief met behang

Plafond behangen

Wil je het plafond behangen? Te gek! Eigenlijk kan elke print gekozen worden, van geometrisch tot tropisch. Laat de muren in de ruimte wel rustig, het liefst in een kleur uit het behangpatroon, want anders wordt het al snel té druk in de kamer. Zo’n ‘vijfde muur’ behangen is ook een geweldig idee voor de slaapkamer trouwens, hier zie je het resultaat op z’n best.

Het behangen zelf vergt wel wat van je spierkracht, want boven je hoofd werken is nu eenmaal een stuk zwaarder. Je zou daarom kunnen overwegen om het door een professional te laten doen. Maar heb je vaker behangen, dan lukt dit vast ook.

Behangprints combineren

Twee soorten – of meer, doe eens gek – behang combineren op een wand kan heel verrassend werken. Zo kan een bloemenprint naast een strak geometrisch patroon mooi zijn, mits je wel met soortgelijke kleurtonen werkt. Pik een rustige kleur uit die bloemenprint en zoek hier een lijnenspel bij uit. Niemand die het durft, maar jij wel!

Ben je graag creatief, maar hoeft het ook weer niet te heftig, kies dan behang in twee ton-sur-ton kleuren met een natuurlijke linnenstructuur uit. Ideaal in een lange woonkamer die je optisch wilt opdelen in verschillende ruimtes.

LEES OOK

De nieuwe vtwonen behangcollectie

Deur behangen

Ga je een muur behangen met een deur erin? Behang ‘m dan mee. Zo valt de deur weg in plaats van dat ie ongevraagd enorm opvalt in die gestreepte, gekleurde of gebloemde behangwand. Je muur lijkt er bovendien veel langer door. Een deur behangen vraagt wel wat van je behang skills en helemaal als het om een patroon gaat. Want je wilt natuurlijk dat dit perfect aansluit op de muur zodat de deur nauwelijks opvalt.

De ondergrond van een deur is anders dan van een muur, dus vraag bij de behangwinkel goed na of de lijm ook geschikt is voor jouw type deur. Gebruik je de deur vaak? Dan kan het handig zijn om het gedeelte rondom de deurklink een laagje transparante lak te geven. Zo is hij iets minder kwetsbaar voor vieze handen en scheuren.

Patroon uitknippen

Dit laatste idee is een precies werkje waar je echt de tijd voor moet nemen. Heb je haast? Begin er dan een andere keer aan. Het resultaat van dit knipwerk zie je in deze make-over van Marianne in Weer verliefd op je huis. Het poëzieplaatjes-achtige patroon werd halverwege de muren uitgeknipt, zodat de vogels lijken weg te vliegen. En zo kun je ieder bestaand behang creatief customizen naar jouw smaak. Bedenk van tevoren goed wat je wilt en hoeveel behang je hiervoor nodig hebt. Dit idee is trouwens ook perfect als je nog restjes van je favoriete behangprint over hebt.

nog meer: verf en behang