Behang: waarom het zo’n rijke toevoeging is

beeld vtwonen Beeld

Behang is terug van weggeweest, en hoe! Van verfijnde texturen tot opvallende dessins: de keuze is reuze in de wereld van het behang. Waarom het zo’n rijke toevoeging is aan iedere ruimte? Dat lees je hier.

Lees verder onder de advertentie

Door het hele huis

Een manusje van alles, dat is behang. Het kan in elke ruimte, omdat er zoveel verschillende soorten, kleuren en patronen zijn. Denk van tevoren goed na welke sfeer je wilt creëren. Eenheid in de woonkamer? Vul je kleurenplan dan aan met een behang dat nét dat beetje extra geeft. En moeilijk is het niet. Vliesbehang, te vinden in de collectie van vtwonen, is direct op de muur te plakken en makkelijk te verwijderen.

Ontdek de nieuwe vtwonen collectie behang.

Uitblinker

Kamerbreed of alleen een strook, behang is prachtig te combineren met geschilderde muren. Wanneer je zorgt voor de juiste balans, dan is er geen goed of fout. Behang combineren met de rest van interieur kan makkelijk door kleuren of vormen te herhalen. Veel ronde elementen in het interieur? Laat organische vormen dan terugkeren in het behang en laat de muren stralen door contrasterende kleuren.

Lees verder onder de advertentie

Persoonlijk

Mist het interieur een persoonlijke touch? Behang kan een ruimte laten spreken zonder al te veel poespas. Het is veel intenser dan verf en heeft een groots bereik. Artistiek? Benadruk je stijl met een levensgroot kunstwerk op de muur. Reis je graag? Kies dan voor behang dat is geïnspireerd op verre uithoeken in de wereld. Stoer karakter? Laat jouw muur dan spreken met een robuust patroon als travertin en baksteen.

Luxe uitstraling

Wandbekleding heeft een flinke comeback gekregen. Waar vroeger een volledig huis in één en dezelfde print werd gehuld, wordt het nu gezien als toevoeging. Artistieke patronen, glanzende afwerkingen en voelbare texturen: veel wandbekleding wordt gemaakt van rijke materialen en dat spat er vanaf. Wil je graag een hotelsfeer in de slaapkamer? Begin dan bij de wandbekleding, dan volgt de sfeer vanzelf.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: styling Marlies Does | fotografie Sven Benjamins