WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slapen, werken of spelen op zolder?

Je zolder inrichten kan een lastige opgave zijn. Want je wilt er het liefst kunnen slapen, werken én spelen. Met deze drie indeel ideeën is je zolder voor alles geschikt!

1. Kantoor aan huis

Licht
Als het dak hoog genoeg is, heb je geen dakkapel nodig. Platte, schuine ramen zijn een goedkopere oplossing en bovendien geven ze een loftachtig effect. De kroonluchter boven het bureau is een mooie blikvanger en door in de hal dezelfde kroonluchter op te hangen, wordt het 
loft-beeld versterkt.

Opbergruimte
In de lage ruimtes van de zolder zijn 
opbergplekken gecreëerd. Tegen de 
achterwand is ruimte voor een wand-vullende bibliotheek met trap. Tip: maak er meteen een kleine pantry in voor thee en koffie en een hotelkoelkastje.

Ruimte
Door het dak van de zolder in het zicht te laten, krijgt de ruimte iets bijzonders. Naar de gang zijn dubbele glazen deuren geplaatst om de zolder optisch te vergroten en door schuifdeuren te nemen, houd je meer ruimte over.

Extra
Gebruik een deel van de ruimte voor een kleine badkamer, en om een ruimte voor wassen en drogen te creëren – ook afgesloten met schuifdeuren. Plaats in het kantoor een slaapbank, zodat eventuele logés daar kunnen overnachten mét de luxe van een eigen badkamer!

zolder inrichten

2. De studeer- en slaapkamer

Wand
Met een wand midden in de ruimte 
suggereer je een aparte studeer- en slaapkamer. Door deze wand bovendien slechts twee meter hoog te maken, blijft de nok vrij en het ruimtegevoel behouden. Aan de studeerzijde omarmt de wand een pantry en kasten, aan de slaapzijde het bed. De plank in de wand kan worden gebruikt om dingen weg te leggen of neer te zetten. Nissen in de zijkanten van de wand bieden plaats aan bijzondere accessoires.

Opbergen
In deze variant is er geen bergruimte gemaakt in de hoeken, waardoor de zolder ruimtelijk blijft. Het lage meubel rechts dat net zo breed is als het schuine raam biedt ruimte voor een flatscreen en wat kleine spullen. De kamer met veel kastruimte bevindt zich elders in het huis. Aan de studeerzijde staat een groot duo-bureau onder het raam met daarnaast opnieuw een laag meubel voor wat kleine spullen.

zolder inrichten

3. De familiekamer

In deze variant hebben twee (of vier) 
kinderen hun eigen slaapkamer mét 
badkamer. Aan de andere kant zit de werk- en knutselkamer.

Matglas
De herhaling van de matglazen deuren 
– twee naar de werkkamers en twee naar de slaapkamers – is een mooi detail.

Gangkast
Alle kasten in de kamers komen uit op de gang. Zo gaat er in de kamers geen wand-ruimte verloren aan kastdeuren en wordt de gang interessanter doordat er iets gebeurt.

XL-planken
Aan de twee gigantische planken aan de muur kunnen de kinderen naar hartenlust werken, knutselen en kleien. Eindelijk een ruimte waar niet elke dag hoeft te worden opgeruimd.

familiekamer op zolder

Bron: vtwonen home guide 2015

nog meer: vtverbouwen