WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gietvloer

Een van de populairste vloeren van dit moment is een gietvloer. Die heeft een strakke, industriële uitstraling, is duurzaam en heel gemakkelijk in onderhoud.

woonkamer met gietvloer

Diverse mogelijkheden

Een gietvloer is een gladde kunststof die in elke gewenste kleur, in zowel glanzende als matte variant, kan worden aangebracht. Een gietvloer kan alleen worden aangebracht op een ondervloer die niet helt en zeer vlak, glad en droog is, anders blijf je oneffenheden zien, want de vloer is maar 3 à 4 mm dik. Een betonnen ondergrond heeft de voorkeur, maar er is veel mogelijk, zelfs een tegelondervloer is na enkele voorbewerkingen geschikt.

Er is een enorme diversiteit in kwaliteit van gietvloeren en daardoor ook een groot prijsverschil. Zo zijn er topproducten die krasbestendig en kleurvast zijn, maar ook goede basisproducten voor een kleiner budget. Inventariseer samen met de leverancier je leefsituatie en de eisen die je stelt aan je vloer, om zo een goede afweging te maken. Hoe groter het oppervlak, des te lager de m²-prijs.

Een gietvloer kan in alle kleuren worden geleverd, maar ook in glans, glitter of juist heel basic met natuurlijke tinten.

Alternatieven

Een gietvloer is vrij kostbaar, maar er zijn ook look-a-likes die vele malen betaalbaarder zijn. Denk bijvoorbeeld aan vinyl-tegels, marmoleum, Novilon en laminaat.

Bron: vtwonen home guide 2015

nog meer: vtverbouwen