WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo creëer je slimme en handige werkplekken in een klein huis

Het werkende leven is weer begonnen. Voor veel mensen geldt er sinds de opmars van corona een balans tussen thuiswerken en naar kantoor gaan. Mis je echter een thuiskantoor omdat je vrij klein woont? Met deze slimme stylingtips creëer je met weinig ruimte praktische werkplekken.

werkplekken

Rustige werkplekken creëren

Thuiswerken vereist de nodige rust. Zowel qua geluid als ruimte. Het is niet voor niets dat men vaak zegt dat een rustige werkplek voor een rustige en productieve werkdág zorgt. Nu de kinderen weer naar school zijn, is ook de rust in de meeste huishoudens wel wedergekeerd. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een fijne plek hebt waar je bergen werk verzet terwijl je een kleine woning hebt?

Slim omspringen met loze ruimtes

Iedere woning bevat wel loze ruimtes. Een hoek die niet gebruikt wordt door een onhandige indeling tover je al snel om tot een klein thuiskantoor. Heb je bijvoorbeeld een plek onder de trap waar nu niks staat? En is er voldoende licht? Benut dan deze ruimte door er een kleine tafel neer te zetten. Plaats er een stoel bij en bevestig aan de achterkant van de trap bijvoorbeeld een prikbord voor notities en inspiratiebeelden. Et voilà, je thuiskantoor is geboren.

LEES OOK
Hoofdpijn tijdens het thuiswerken? Zo meet je de versheid van de lucht binnen

bureaustoel geel bureau werkplek

“Een hoek die niet gebruikt wordt door een onhandige indeling kan al snel omgetoverd worden tot

een klein thuiskantoor”

Vensterbank benutten

Is jouw huis gezegend met brede vensterbanken? Dan heb je een geweldige mogelijkheid om meerdere zitplekken te creëren. Het is heel simpel, in principe hoef je er alleen een fijne stoel te plaatsen. Een thuiskantoor in de vensterbank behandel je het best als een zogenaamde ‘flex werkplek’. Om een rommelige aanblik in huis te voorkomen, is het slim om je laptop en werkspullen na een werkdag netjes op te ruimen.

In de kast

Een andere optie is een werkplek maken in de kast. Dit is ideaal als je weinig ruimte hebt en naast een werkplek ook veel opbergruimte nodig hebt. Een diepere kast is hiervoor de beste keuze. Zorg ervoor dat er op bureauhoogte een lege plank in zit, waar je een laptop, computer en andere benodigdheden neer kunt zetten. Belangrijk is dat er onderin alleen aan de zijkanten lades zitten, zodat er ruimte is voor een stoel. Hier – en bovenin de kast – kun je vervolgens allerlei dingen opbergen. Sla je mooi twee vliegen in een klap mee.

Belangrijk voor fijne werkplekken

Om een fijne werkplek te hebben, zijn een paar dingen van groot belang. Naast een goede bureaustoel – om rugpijn en nekklachten te voorkomen – is goed licht van groot belang. Is er weinig daglicht? Zorg dan voor een goede bureaulamp of hang er eentje boven de werktafel als daar ruimte voor is. Om te voorkomen dat je bureau een rommel wordt, is het handig om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Geen plek? Zet dan enkele opbergers opgestapeld in een hoek of plaats een kleine kantoorkast onder de werktafel. In stalen uitvoering oogt je bureau direct industrieel. Ga je liever voor een vintage uitstraling van je werkplek? Dan is een houten variant de beste optie.

Deze producten raden we aan voor een praktische werkplek

nog meer: vtverbouwen