vtwonen

Lambrisering: 5x net even anders

Lambrisering, ouderwets en niet meer van deze tijd? Niks daarvan! Je kunt de lambrisering namelijk op heel veel verschillende manieren toepassen. Van houten planken tot een lambrisering van verf, je kunt het zo gek niet bedenken. Wij zetten 5 voorbeelden voor je op een rij.

geschilderde lambrisering

Uit de losse pols

Ben je op zoek naar een lambrisering met een speelse look? Ga dan voor een geschilderde versie die je vooral niet te netjes hoeft aan te brengen. Werk uit de losse pols en wees vooral niet te bang voor een foute verfstreek, zo krijg je het mooiste resultaat. Voor een duidelijk contrast op de muur, kies je voor een lambrisering in een donkere kleur. De donkere tint zorgt voor een warme sfeer. Extra fijn tijdens de koude winterdagen.

houten-planken-lambrisering

Plank aan plank

Ook leuk, een lambrisering gemaakt van houten planken. Het geeft niet alleen een knusse en warme uitstraling, maar je creëert er ook diepte mee. Ideaal als je een lange, rechthoekige kamer hebt die je wilt doorbreken. Extra leuk: gebruik de lambrisering om mooie spullen op uit te stallen. Multifunctioneel zo’n lambrisering van houten planken. Kies voor houtkleur als je voor een neutrale look wilt gaan. Mag het net een tikkeltje meer zijn? Schilder hem dan!

behang lambrisering vtwonen

Is het echt of?

Ben je niet zo handig met gereedschap en al helemaal niet dol op schilderen? Wat dacht je van een lambrisering in de vorm van behang? Zo heb je wel de uitstraling van een houten lambrisering. Je vindt deze blikvanger in de vtwonen collectie.

fotolijsten lambrisering

Fotolijst wordt lambrisering

Heb jij zin om je op een creatieve manier uit te leven in huis? Dan is deze lambrisering echt iets voor jou. Duik de zolder op of ga langs bij de kringloop, op zoek naar fotolijsten. Fotolijsten? Ja, echt! Kies twee formaten en verzamel genoeg exemplaren om een lambrisering te kunnen maken. Schilder ze in een kleur naar wens en lijm deze tegen de muur. Die dezelfde kleur krijgt. Maak het geheel af met een horizontaal latje aan de bovenkant en klaar is je DIY lambrisering!

blauw lijntje lambrisering

Schilder een lijntje

Wil je wel het effect van een lambrisering, maar mag het best een tikkeltje minder opvallend? Wat dacht je van een geschilderde lambrisering in een kleur die je mooi vindt? Kies twee ton sur ton tinten. Breng de lichte kleur boven en de donkere kleur onder aan. Maak in het midden een lijntje met een kleur die er net iets meer uitspringt et voilà: je geschilderde lambrisering is af.

Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Sheila op 29 januari 2018 om 10:51

Beste Vt- wonen,
Ik vind de bovenste geverfde lambrisering heel erg gaaf. Welke kleur is dat?

Gr sheila

>

vtwonen op 30 januari 2018 om 08:43

Beste Sheila, de lambrisering is geverfd in de kleur Down Pipe van Farrow & Ball. Onder andere verkrijgbaar bij De Ru.

>

Anoniem op 25 november 2016 om 17:02

mooi gedaan, jammer dat de plinten wit zijn, was veel mooier geweest in de kleur van de lambrisering of van het laminaat!!

>

Anoniem op 22 november 2016 om 21:09

Hallo VT Wonen specialisten.
Mooie lambiseringen Maar een lambrisering van laminaat heb ik nog in geen enkel woon programma gezien.
Terwijl het toch een mooi resultaat is En de mogelijkheden en keuzes in laminaat zijn groot Het is gemakkelijk aan te brengen met montage kit Ben je het na verloop van tijd een andere kleur ,het is na een behandeling met primer ook nog overschilderbaar

Shop suggesties

Inspiratie suggesties