WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Jippie, ik heb een klushuis!

Als kant-en-klaar niks voor jou is, of het budget kleiner dan je woonwensen, dan is een klushuis vaak de beste optie. De een stapt er in en gaat meteen kopje onder, de ander kan zijn geluk niet op en zint na voltooing alweer op de volgende uitdaging. Deze klussers hebben een paleis van hun klushuis van gemaakt. Dit zijn hun best practices.

vtwonen 02-2021 | woonkamer met grijze hoekbank in een monumentaal pand moderne allure | klushuis

Hoedenwinkel wordt paleis

Een voormalige hoedenwinkel in Den Haag bleek het perfecte klushuis voor Britt en Sander. Ze zochten lange tijd naar een echte opknapper voordat ze er eentje te pakken hadden, mét systeemplafond, een douche in de keuken en een hokkerige indeling. Alles werd gestript en gesloopt en from scratch weer opgebouwd. Hun tip? Ga voor het beste van het beste en maak het desnoods zelf, zodat het aan al jouw eisen voldoet. Een zelfgemaakt kookeiland van 3,6 meter lang werd de blikvanger van de keuken. En zoals het echte klussers betaamt, zijn de twee inmiddels alweer bezig met een nieuw project.

Kijk binnen in Den Haag

vtwonen 02-2021 | zelfgemaakt kookeiland met bijzondere wand in een monumentaal pand moderne allure | klushuis
Roze slaapkamer | vtwonen 01-2021 | binnenkijken | klushuis

Ultieme relatietest

Ze waren nog geen half jaar samen toen Debbie en Tom een benedenwoning in Groningen kochten waar zo’n beetje alles aan moest worden gedaan. Met een klein budget en weinig verbouwervaring gingen ze aan de slag. Al het kluswerk deden ze samen. En met behulp van YouTube kwamen ze een heel eind. En dat is dan ook meteen de tip: je kunt veel meer dan je denkt. Het resultaat is een modern huis met flink wat vintage en een industrieel sausje. En het is heel persoonlijk, juist door al die DIY’s.

Kijk binnen in het klushuis in Groningen

Op slag verliefd

Tijdens de bezichtiging van de voormalige meisjesschool was Lianne meteen verkocht. De sfeer van het gebouw, een mix van neorenaissance en gotiek, raakte haar. Tel daar de plafonds van zes meter hoog en lange gangen met granito vloeren bij op en ze wist: er is geen weg terug. Het pand was niet geïsoleerd en er ontbraken toiletten, riolering en elektra. Maar – en daarmee heb je meteen de best practice te pakken – soms moet je iets gewoon doen. Klaar.

Kijk binnen in dit enorme klushuis in Arnhem

klushuis

nog meer: vtverbouwen