WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wil je de garagedeur vervangen? Dit zijn de mogelijkheden

Voldoet de garagedeur niet meer aan je wensen of krijgt de garage een andere bestemming? Dan is het tijd om de garagedeur te vervangen. Dit is vaak niet alleen praktisch, maar geeft het huis ook een  andere uitstraling. Metsel je de deur dicht of ga je voor een nieuwe deur? Er zijn meerdere types deuren met allemaal hun eigen voordelen. Het is goed om te weten welke bij de garage past en waar je aan moet denken bij het vervangen.

garagedeur
Tegels Solostone Uni Mold Grit, 90x90x3 cm (lxbxh) per m² € 80,- (ook verkrijgbaar in Basalt, en in Grit, Basalt en Taupe in 70x70x3,2 cm). M.m.v. householdhardware.nl (servies, mokken, glazen, schaaltje), bymolle.com (stoelen Basket Chair). Overig privébezit.

Kanteldeur van de garage vervangen

Heb je nog zo’n klassieke aluminium kanteldeur in de garage? Dan is vervangen sowieso een goed idee. Oude kanteldeuren zijn erg gevoelig voor inbraak en tocht. Daarnaast neemt de deur met opendoen onnodig veel ruimte van de bovenkant van de garage in. Ruimte die je goed kunt gebruiken voor de spullen. Er zijn veel verschillende type deuren waarmee je de kanteldeur in de garage kunt vervangen. Laat deze klus altijd doen door een professional en kijk goed naar de veiligheid en isolatiewaarden van de nieuwe deur. En ga voor dat beetje extra comfort en gemak met een elektrische deur. Dan hoef je alleen nog maar op een knop te drukken om binnen en buiten te komen.

De kosten van de garagedeur vervangen hangen enorm af van de grootte van de nieuwe deur, het type deur, het materiaal en of je allerlei extra opties wilt, zoals een afstandsbediening. Houd rekening met een gemiddelde prijs van € 900 voor een handmatige kanteldeur en zo’n € 1.200 voor een elektrische variant.

Garagedeur vervangen door openslaande deuren 

Als je geen auto (meer) in de garage zet, zijn openslaande deuren een goede optie. Je hebt geen rails nodig voor de deur en kunt de garage volledig openzetten. Dat is handig voor het binnenzetten van fietsen, scooters of motoren. Deze deuren zijn ook goed geïsoleerd. Vervang de garagedeur wel door openslaande deuren met sloten die het keurmerk SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) hebben. Deze sloten zijn goed beveiligd waardoor je beter beschermd bent tegen inbraak. Hoe meer sterren (1 tot 3) de sloten op het keurmerk hebben staan, hoe veiliger.

De kosten van het vervangen van de garagedeur door openslaande deuren zijn verschillend. Bij handmatig openslaande deuren moet je denken aan gemiddeld € 3.500 en bij elektrische aan € 4.500. 

Garagedeur vervangen door een pui 

Gebruik je de garage niet meer voor voertuigen, maar voor kleinere spullen of als kantoor of extra woonruimte? Dan is de garagedeur vervangen door een schuifpui een goed idee. Een pui is een groot kozijn met ramen en/of deuren. Als je leeft of werkt in de garage is het fijn als er genoeg licht is. De garagedeur vervangen door veel ramen is dan het best. Een pui zonder deur en alleen maar ramen is mogelijk, mocht je het genoeg vinden om alleen vanuit het huis binnen te komen. Heb je geen extra licht nodig, zoals bij opslag of ter bescherming tegen pottenkijkers? Kies dan voor een pui met een dicht paneel naast de deur. Wat de kosten zijn van het vervangen van de garagedeur door een pui is helemaal afhankelijk van de grootte en de keuzes in soorten ramen en deuren. Kunststof kozijnen zijn over het algemeen het goedkoopst, maar je kunt ook kiezen voor houten, stalen of aluminium kozijnen.

Voor een nieuwe kunststof pui van 200 bij 220 cm met dubbel HRR+ glas betaal je tussen de € 1.250 en € 2.500. Houd bij een houten pui met hetzelfde formaat en glassoort een prijs € 1.375 en € 2.250 aan en ga bij aluminium kozijnen uit van € 1.500 tot € 2.750.

Kiezen voor een automatische roldeur

De bekendste garagedeur is misschien wel de roldeur. Deze deur rolt automatisch omhoog in een kast die boven het deurgat hangt. Meestal zijn roldeuren van pvc gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor hout. Pvc is goedkoper dan hout en makkelijker in onderhoud, maar hout is weer wat karakteristieker. Het is net wat je mooi vindt. Beide materialen zijn stevig en zorgen voor een goede isolatie.

De kosten van een garagedeur vervangen door een automatische roldeur lopen uiteen van € 1.000 tot € 3.000. Dit is afhankelijk van de grootte van de roldeur, het materiaal en wat voor bediening je kiest. Zo is een tijdschakelaar goedkoper dan een afstandsbediening.

Garagedeur vervangen door een loopdeur 

Wil je graag makkelijk in en uit de garage lopen zonder de hele garagedeur te openen? Dan is een loopdeur een goed idee. Dit is een normale deur die in een garagedeur is verwerkt. De meest gebruikte garagedeur met loopdeur is de kanteldeur. Dan kun je nog steeds de auto of grote spullen kwijt, maar loop je ook makkelijk naar binnen en buiten.

Kanteldeuren kosten gemiddeld tussen de € 900 en € 1.500, afhankelijk van het materiaal en de keuze voor handmatig of elektrisch. Dit is dus één van de goedkopere opties om de garagedeur te vervangen door een loopdeur. Een pui met een loopdeur kan natuurlijk ook, maar dan kun je de garage niet meer gebruiken voor grote voertuigen. 

Garagedeur vervangen door muur

Helemaal geen deur meer nodig? Tja, dan kan de garagedeur natuurlijk gewoon vervangen worden door een muur. Laat de deur op een professionele manier verwijderen en het gat dichtmetselen. Dan kun je alleen nog maar vanuit het huis de garage in. Zo is het eigenlijk geen garage meer, maar gewoon extra woonruimte. Heb je al bedacht hoe je de ruimte gaat inrichten en decoreren? Bekijk welke stijl bij je past met de woonstijlentest.

Toch besloten om de garagedeur niet te vervangen maar alleen op te knappen? Bekijk dan de tips voor het verven van een deur en geef de garage weer een frisse uitstraling. 

Moois voor buiten…

nog meer: vtverbouwen