WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sneak peek: Fietje in Alkmaar

Er is helemaal niks mis met de basis van de vrijstaande boerderij van Meindert en Sandra uit Alkmaar. De vorige bewoners hebben de boerderij zelfs vijf jaar lang verbouwd. Alleen nu het interieur nog. Het probleem: hoe richt je een grote, open woonruimte sfeervol in? Laat dat maar over aan stylist Fietje!

bewoners Alkmaar behang
vtwonen weer verliefd op je huis | stylist Fietje Bruijn

Stolpboerderij 

Na twintig jaar in een rijtjeshuis gewoond te hebben, waren Meindert en Sandra op zoek naar een groter gezinshuis. En die vonden ze: een vrijstaande stolpboerderij uit 1901 op een eiland met een enorme tuin in Alkmaar. De basis – oftewel de vloer, houten balken en karakteristieke trap – past goed bij de sfeer van de oude boerderij, maar het interieur? Daar komen ze samen niet uit. Ze hebben de meubels uit het oude huis neergezet, maar die blijken niet goed te passen.

Voor

woonkamer boerderij salontafels

Sneak peek make-over

hanglampen kaarsen plant

Woonprobleem: grote, open woonruimte

Het grootste woonprobleem is de grote, open woonruimte. Hoe zorg je voor een gezellige sfeer? Alles in de boerderij staat met elkaar in verbinding, van de keuken tot zithoek, eethoek en werkplek. Dat zorgt voor een slechte akoestiek waar ze zich – vooral als ze thuiswerken – aan storen. Ze willen daarom graag een afgesloten werkplek creëren zonder licht te verliezen. 

De vorige bewoners verbouwden de boerderij vijf jaar lang. Alle muren zijn gestuct en de basis klopt helemaal, maar in de boerderij is verder nog weinig kleur te bekennen. Dat vindt Sandra jammer, zij houdt van kleur. Meindert daarentegen houdt meer van een landelijke stijl en heeft één wens: dat de piano van zijn oma terugkomt in het nieuwe interieur. 

Sneak peek  

Stylist Fietje gaat Meindert en Sandra helpen met het inrichten van de boerderij. Ben je benieuwd naar het resultaat? Kijk mee naar de tweede aflevering van dit seizoen op zondag 25 september om 19:00 op SBS6. 

BEKIJK OOK
Alles over stylist Fietje Bruijn

Wist je dat…

We elke zondag een artikel met alle productinformatie en foto’s voor je klaarzetten? Je vindt alles direct na de aflevering op deze pagina. Wil je écht niks missen? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang elke zondagavond als eerste alle informatie over de make-overs.

nog meer: tv