WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor een warme en gezellige witte keuken

Een witte keuken kil? Nee hoor, niet met de juiste tinten en accessoires. Voor Roel en Anne-Marie uit Purmerend creëerde vtwonen-stylist Frans een warme en gezellige witte keuken. Met deze tips lukt het jou ook.

weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 13 | Frans in Purmerend

Op de muur

Een belangrijk onderdeel van de keuken is natuurlijk de muur. Kies je voor verf, tegels of een combinatie van beiden? Keukentegels zijn makkelijk schoon te maken en zien er sfeervol uit. Een voorbeeld daarvan is deze keukenmuur in een historisch pand in Amsterdam

In plaats van tegeltjes, kiezen we steeds vaker voor muurverf. Muurverf in een witte keuken geeft sfeer, maar is wel lastiger schoon te maken is dan tegels. Na het koken zitten er al snel spetters en vlekken op de wand. Dat wil je natuurlijk voorkomen. De oplossing? Muurcoating! Muurcoating is een waterafstotende verf die niet vergeelt en die je over muurverf kunt aanbrengen. Bij transparante coating blijft de ondergrond muurverf zelfs volledig intact. 

LEES OOK
Bekijk hier hoe stylist Frans de rest van de woning een make-over gaf

Hout werkt

Naast de juiste kleuren, zijn accessoires belangrijk om te voorkomen dat een witte keuken kil oogt. Een van de mooiste materialen om met een witte keuken te combineren is hout. Voeg dit warme materiaal toe door middel van wandplanken. Ideaal om je mooiste servies of één of meerdere houten snijplanken, zoals deze robuuste houten serveerplank, op neer te zetten. Daarnaast kun je ook kiezen voor accessoires in natuurlijke tinten, servies, een kunstwerk en mooie (hang)planten om nog meer sfeer aan je witte keuken te geven.  

MEER INSPIRATIE
Tegels en voegen matchen: zo kies je de juiste voegkleur

Raambekleding

Heel bepalend voor de sfeer in de keuken is raambekleding. Frans heeft gekozen voor raambekleding in de stof June van Woninginrichting-Aanhuis. Dezelfde raambekleding hangt door het hele huis. Dat zorgt voor rust en eenheid. Vind je het lastig om raambekleding voor de keuken uit te kiezen? Bekijk hier een handig overzicht van weetjes en tips over raambekleding, gordijnen, rolgordijnen en shades.

Kruidentuin in de keuken

Om je eigen groenten en kruiden te kweken, hoef je niet altijd een grote tuin te hebben. Je kunt je kruidentuin in de keuken prima beginnen op het aanrecht. Mits je hier de ruimte voor hebt natuurlijk. Plaats de kruiden in potten of bijvoorbeeld bij elkaar in een krat. De groene kleur van de kruiden geven meteen veel sfeer in een strakke witte keuken.

nog meer: tv