Zo maak je het balkon of terras herfst- en winterproof

Grijze gieter, groene lamp, emmer (Burbri Antiek). Kunstboom, groene ton, kunstplant, mintgroene pot (De Weldaad). Bezem (Mijn Stijl). Borstel (HAY). Groene theedoek (Dille & Kamille). Tafel en kleine kas (Combitex). Stoel (Household Hardware) Kussens, onderzetter grijze pot (vtwonen.nl). Diverse witte potten (Linda’s hoekje). Stalen vaas (Raw Materials). Beeld styling Liza Wassenaar, fotografie Sjoerd Eickmans | foto 2: vtwonen
Beeld styling Liza Wassenaar, fotografie Sjoerd Eickmans | foto 2: vtwonen

Gezegend met een balkon of terras? Dat betekent niet dat de deur naar buiten potdicht moet blijven, nu het najaar zijn intrede doet. Ook met een balkon of terras kun je met de juiste aanpassingen in de herfst of winter heerlijk buiten vertoeven. Zo maak je je balkon of terras herfst- en winterproof!

Lees verder onder de advertentie

Licht in de duisternis

Nu het sneller donker wordt, wil je niet dat je balkon of terras aan het einde van de middag in een donker gat verandert. Met de juiste buitenverlichting maak je er een gezellig geheel van. Ga voor een mooie lamp voor aan de muur, of bevestig een wandplank en plaats er een paar windlichten op. En… wie zegt dat lichtsnoeren alleen in de kerstperiode kunnen? Met een lichtsnoer met een groter formaat lichtbronnen maak je het in de herfst al extra gezellig.

Fleurig najaar

Met groen zorg je ervoor dat het balkon of terras in de herfst of winter niet volledig doodslaat. Ook in de herfst en winter kunnen planten het balkon of terras opfleuren. Zo zijn er zelfs bloemen die tot in de winter bloeien. Vul bloempotten of balkonbakken met winterharde planten om ook in het najaar een leuk uitzicht te hebben op mooi groen.

LEES OOK
Planten in de winter: deze bloeien in de tuin of op het balkon

Lees verder onder de advertentie

Fijne warmte

Een vuurkorf of houtkachel is vaak minder handig én veilig voor op een (klein) balkon of terras. Tegenwoordig heb je wel vuurtafels. Die werken op gas of bio-ethanol. De perfecte buitenverwarming voor op een balkon of terras, want je hebt gezellig licht én warmte. Wat wil je nog meer? Deze Cosicube vuurtafel heeft fijne afmetingen voor op een balkon of terras. Als je minder vierkante meters hebt om mee te werken, kunnen heaters in de vorm van een lamp ook uitkomst bieden.

Extra cosy

In de herfst en winter is het weer tijd om heerlijk weg te kruipen op de bank, onder een fijne plaid. Waarom dan niet ook gewoon buiten? Met fijne plaids en sierkussens in zachte materialen maak je het balkon of terras niet alleen extra gezellig, maar ook extra warm. Berg de items van textiel alleen wel op als deze niet gebruikt worden, want er zou zomaar een onverwachte bui kunnen vallen. Met een buitenkleed in fijne warme tinten maak je het geheel af!

LEES OOK
Deze herfstige accessoires vind je gewoon buiten

Lees verder onder de advertentie

Voor een herfst- en winterproof balkon…

Bron: Beeld: Styling: Liza Wassenaar | Fotografie: Sjoerd Eickmans | vtwonen