tuinierenTuininspiratie

Zevenbladpesto

Zevenbladpesto Cathelijne van den Bercken
Cathelijne van den Bercken
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Recept Zevenpladpesto

Blogger Cathelijne had haar aardbeienbed vrij gemaakt van alle plantjes en wortels van zevenblad, maar toch kwam het weelderig terug bij de frambozen. In plaats van weer handmatig alle zevenblad te verwijderen, maakte ze er pesto van.

beeld vtwonen

Recept voor 4 personen:

  • 2 handen vol jong zevenblad (ongeveer 25 gram)

  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)

  • 50 g walnoten

  • 70 g Pecorino en Parmigiano (geraspt)

  • olijfolie

  • peper en zout

Lees verder onder de advertentie

Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd, maar nog wel in stukjes, is. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de pesto een mooie smeuïge structuur heeft.

Lekker voor door de pasta, tomatensoep of op een boterham. Eet smakelijk!

Bron: Fotografie Cathelijne

Lees verder onder de advertentie