Recept Zevenpladpesto
Blogger Cathelijne had haar aardbeienbed vrij gemaakt van alle plantjes en wortels van zevenblad, maar toch kwam het weelderig terug bij de frambozen. In plaats van weer handmatig alle zevenblad te verwijderen, maakte ze er pesto van.
Recept voor 4 personen:
-
2 handen vol jong zevenblad (ongeveer 25 gram)
-
1 teentje knoflook (fijngehakt)
-
50 g walnoten
-
70 g Pecorino en Parmigiano (geraspt)
-
olijfolie
-
peper en zout
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd, maar nog wel in stukjes, is. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de pesto een mooie smeuïge structuur heeft.
Lekker voor door de pasta, tomatensoep of op een boterham. Eet smakelijk!
Bron: Fotografie Cathelijne