WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zithoekjes tuin wit-paars

Een kleine tuin en toch optimaal genieten, dat willen we allemaal wel. Neem een kijkje in deze zithoekjes tuin in Sittard. Amper honderd vierkante meter groot maar alles kan: loungen, hangen, zitten, liggen en relaxen!

DSC_0071

DSC_0063

P1010006-001

IMG_0631

Tuinsonia

Tuinpaspoort

Omschrijving: L-vormige tuin  vol zithoekjes. Inclusief een podium met loungebank, een eethoek onder een natuurlijke parasol, een hangmat en meer kleine stylinghoekjes.
Oppervlakte: 105 m2
Ontwerp: Sonia en Peter, de eigenaren
Jaar van aanleg: 2009
Grondsoort: Löss
Ligging op het zuiden

Aan tafel! Zithoekje

Een topidee op de foto hierboven: de blauweregen als parasol waardoor je lekker uitgebreid kunt tafelen zonder door de zon gehinderd te worden. Twee jonge Wisteria’s zijn langs het frame van een oude, houten parasol omhoog geleid. Dit is het resultaat na drie jaar. “Maar”, voegt eigenaresse Sonia eraan toe: “op löss groeit alles dubbel zo hard!”

Styling zithoekje

Een bankje om wat spulletjes op uit te stallen, ziet er niet alleen leuk uit, maar komt ook nog eens goed van pas op het moment dat je extra gasten hebt. Plantjes eraf en voìla: je hebt er zomaar twee extra zitplekken bij. Erop staat gipskruid in potten.

Verplaatsbaar zithoekje

Een hangmat is een verplaatsbaar zithoekje- of misschien beter gezegd: een hanghoekje. Je pakt hem op en verhuist eenvoudig de zon achterna.

Schaduw zithoekje

Bij warm weer zit je hier heerlijk beschut dankzij de zonnedoeken . Het podium is gemaakt van bankirai, de loungeset van steigerhout. De zit- en rugkussens zijn gemaakt van speciaal buitenstof. Let op dat gewone kussentjes niet weerbestendig zijn en bij vochtig weer naar binnen moeten verhuizen. Of maak een handige, multifunctionele opbergbank voor jouw zithoekjes tuin!

Houd het licht!

Een kleine tuin waar veel zithoekjes zijn en waar ook nog veel groen in staat, heeft al snel de neiging wat donker te worden. Daarom een goede tip van Sonia: “Met witte muren houd je het licht en het groen komt extra mooi uit.” Hierboven zijn de muren aangekleed met accessoires, waaronder uitgebloeide Allium-bollen en plankjes met erop kruiden.

Foto’s Thea Hogeveen

nog meer: tuinieren