WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

‘De tuinkamer is een plek om rustig te werken en mensen uit te nodigen’

Ongeveer een jaar geleden begonnen Vivian en Mark aan hun nieuwe project: De Tuinkamer. Inmiddels staat die al even en is ‘ie zo ingericht dat het de perfecte werkplek in de tuin is. Benieuwd naar de tuinkamer en hun inspiratie? Lees en kijk verder.

houten tuinkamer

Studio in de tuin

We zijn bijna een jaar verder en ondertussen kunnen we heerlijk werken in onze tuinkamer. Vorig jaar kon je hier nog lezen dat we druk bezig waren met dit project: onze eigen studio in de tuin. Een plek om rustig thuis te werken en waar we vanaf onze computers kunnen werken, niet meer vanaf de eetkamertafel.  Maar ook waar we ’s winters bij de open haard kunnen brainstormen en ’s zomers op het terras. Een plek waar we mensen kunnen uitnodigen en ontmoeten!

openhaard

Eenvoudig interieur

Het interieur is eenvoudig, zonder poespas: alles op de wanden en aan het plafond is van populieren multiplex. Er is een uitschuifbare tafel (dit was een must!) van Zuiver met een van onze favoriete stoelen, de Standard stoel van Jean Prouve. Er is verlichting van New Works en AndTradition en drie vintage stoelen (bron onbekend) die je als bank tegen elkaar kunt zetten. Wanneer je de tafel inschuift kun je de bank/stoelen verplaatsen naar de houtkachel. Een fijn vooruitzicht voor aankomende winter. Al onze tuinboeken en tijdschriften liggen fijn bij elkaar zodat we heerlijk met een kop hete koffie ons kunnen voorbereiden op een nieuw voorjaar. Uiteindelijk willen we er nog een klein keukenblokje neerzetten, maar voor nu werkt het prima zo.

meubel planken
zithoek houten kamer

Prachtig uitzicht vanuit de tuinkamer

We hebben nu een rustige en inspirerende plek om naartoe te gaan en te werken, om nieuwe projecten te creëren. En dit natuurlijk met een uitzicht waar we minstens zo blij mee zijn! Met één blik kijken we op de kas en de borders in de tuin. Deze verandert nu al een beetje richting een herfstpalet. En dat is iedere dag weer genieten!

werkplek houten tafel

Wil je meer leren over tuinieren en van je eigen tuin een droomtuin maken?
volg de vtwonen basiscursus Droomtuin

tuinbloggers Vivian en Mark

Vivian & Mark

Vivian (35) en Mark (37) wonen samen met hun twee dochters in Oude Niedorp (NH). 

Mark heeft de liefde voor planten en tuinieren van zijn vader overgenomen en wilde vroeger boswachter worden.

Vivian groeide op in een grote groene tuin waar alles kon, van alles te beleven viel en zij op jonge leeftijd haar eerste kruidentuintje maakte. 

Samen maken ze tuin- en beplantingsontwerpen en gaan ze op tuinbezoek voor brainstormsessies en advies. 

Ze delen op vtwonen om de week updates over hun tuinverbouwing, tips voor het creëren van een wilde tuin, dingen die hen inspireert in de tuin en nog veel meer.

Volg Mark en Vivian via @binnenenbuitenniedorp

nog meer: tuinieren