Vivian en Mark: ‘Januari staat in het teken van plannen en organiseren in de tuin’

beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark

Kerst is achter de rug. Alhoewel Vivian en Mark er altijd erg uitkijken naar het binnen zijn, het lekkere eten en het kaarslicht, krijgt Vivian na de kerst toch al snel weer andere kriebels. Kriebels om naar buiten te gaan. Al weet ze ook dat het nog niet veel zin heeft. Wat kunnen we wel doen in de tuin in januari?

Lees verder onder de advertentie

Ga alvast plannen

Plannen! Moestuinplannen, tuinplannen, eigenlijk allerlei tuinplannen maken heeft zin in januari. ‘Omdat onze lijst nogal lang is, maak ik een Excel-lijst die we kunnen afwerken, ik vind lijstjes maken namelijk heerlijk. Het liefst op papier, maar omdat deze lijst voor langere tijd is maak ik hem digitaal. Zo kunnen we er makkelijk taken aan toevoegen en weer verwijderen. Ook heb ik een moestuin planner gemaakt, met een to-do lijst, een budget, een wisselteelt pagina en zadenlijsten met notities wanneer voor te zaaien etc. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo georganiseerd maar dit werkt echt. De zadenlijst kan ik sorteren op alfabetische volgorde, maar ook op (voor) zaai-maand, ideaal dus.’ Januari staat dus in het teken van plannen en organiseren. Voorbereid het nieuwe tuinseizoen tegemoet gaan. De zaden van vorig jaar nalopen en inventariseren wat er nog moet worden toegevoegd.

beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark
beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark

Wandeling in de tuin

En als dan toch de zon even doorkomt? Maak een wandeling! ‘Of controleer het voer voor de vogels en als je nog niet alle bollen in de grond hebt (wij zijn ook nog steeds niet klaar) kun je je handen toch nog uit de mouwen steken. Of duik de kas in en plant ze in potten.’

beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark

Klussen voor januari

Wat Vivian en Mark verder gaan doen? ‘Aan de slag met de nieuwe hekken (wat een klus!), een compostbak maken bestaande uit drie vakken, heggen planten en het houthok aanvullen met vers hout. Hopelijk lukt het allemaal in januari. En om nog even in de traditie te blijven, stellen we een nieuw dier voor: vanaf november woont Jaap bij ons, de zoon van Wyp – wat enorm leuk weer!’

beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark
beeld vtwonen Beeld Vivian en Mark
Beeld Vivian en Mark

Brainstormen

Vivian en Mark bieden naast tuin brainstorm sessies nu ook moestuin brainstormsessies aan. Kijk voor meer informatie eens op https://www.aprilandmay.com/garden-design. Zelf je handen uit de mouwen steken en tuin ontwerpen? Januari is hèt moment om aan de cursus ‘Ontwerp je eigen droomtuin’ te beginnen!

beeld vtwonen Beeld

Over Vivian & Mark

Vivian (35) en Mark (37) wonen samen met hun twee dochters in Oude Niedorp (NH).

Mark heeft de liefde voor planten en tuinieren van zijn vader overgenomen en wilde vroeger boswachter worden.

Vivian groeide op in een grote groene tuin waar alles kon, van alles te beleven viel en ze op jonge leeftijd haar eerste kruidentuin maakte.

Samen maken ze tuin- en beplantingsontwerpen en gaan ze op tuinbezoek voor brainstormsessies en advies.

Vivian en Mark delen op vtwonen om de week updates over hun tuinverbouwing, tips voor het creëren van een wilde tuin, dingen die hen inspireert in de tuin en nog veel meer.

Volg Mark en Vivian via @binnenenbuitenniedorp

AAN DE SLAG
Online tuin ontwerpen: zo doe je het zelf

Bron: Vivian en Mark

Lees verder onder de advertentie