Virginische ereprijs

beeld vtwonen Beeld

Wat zijn de voordelen van de Virginische ereprijs?

De virginische ereprijs Veronicastrum virginicumRoseum‘ heeft een hel zachtroze kleur. Voor sommige tuinliefhebbers is de Veronicastrum virginicum een echte topper met diverse prettige eigenschappen. Sterk, hij kan manshoog worden, maar valt niet om. Bloemkleur, verkrijgbaar van wit via zachtroze tot violet. Bloeiduur, van juli tot september. Dit duurt zo lang omdat er in de oksels van de lagere scheuten telkens nieuwe bloemen ontstaan. De echte liefhebber waardeert daarnaast nog de bladstand: de bladeren staan in kransen rond de stengel. Dit is overigens de reden waarom dit een apart geslacht is geworden. Vroeger was het gewoon ereprijs (Veronica), maar daarbij is de bladstand anders.

Lees verder onder de advertentie

Is de Veronicastrum virginicum ‘Roseum’ geschikt als vijverplant?

Oorspronkelijk komt de Virginische ereprijs uit het oosten van de Verenigde Staten (onder andere Virginia). Daar groeit hij in natte en moerasachtige gebieden. We zien hem daarom bij ons in de tuin vaak terug rond vijvers of andere vochtige grond meestal achterin de border. Met zijn sierlijke rechtopgaande groei geeft hij een prachtig verticaal accent aan de tuin.

Wat voor standplaats is geschikt voor Veronicastrum virginicum ‘Roseum’?

Vanwege zijn oorsprong in moerasachtige gebieden, is het belangrijkste dat Virginische ereprijs niet te droog komt te staan. Verder is hij minder kieskeurig. De zon tot halfschaduw zijn prima.

Kan ik de Virginische ereprijs snoeien?

Knip in het voorjaar de plant vrijwel helemaal af. Om extra lang te genieten van de bloei, kun je de bovenste bloemen (de hoofdbloemen) verwijderen na de bloei. Je geeft dan de trossen die vervolgens uit de bladoksels ontstaan een betere kans om te excelleren.

Lees verder onder de advertentie

Meer artikelen lezen? Dit kan op onze site. Daarnaast kan je via onze tuinblog op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws. Juist op zoek naar informatie over verschillende soorten bloemen, planten of bomen, kijk dan eens in de plantenindex.

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Veronicastrum 'Roseum'

Cult

Roseum''

Familie

Virginische ereprijs

Latijnse familie

virginicum

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud

Verzorging

Voldoende water geven tijdens droogte.

Snoeien

Terugknippen in voorjaar. Na bloei hoofdbloem afknippen.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

elke tuingrond

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Maximaal

180

Beschrijving

tot 1,8 meter

Lees verder onder de advertentie

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

zachtroze

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

September