Verschillende materialen loungesets en mooi merken loungesets

Een tuin met bamboe loungeset waarin zwarte accenten voorkomen… Beeld

Om heerlijk te kunnen relaxen in de tuin is een loungeset een perfect idee. Een loungeset is de ideale plek om gezellig en ontspannen te zitten met familie of vrienden. Vaak is de loungeset een combinatie van banken of stoelen en een tafel. De meeste loungesets zijn gemaakt van Wicker, maar er zijn ook sets van aluminium en hout. Lees alles over verschillende materialen voor loungesets en mooie werken loungesets.

Lees verder onder de advertentie

Wat is een loungeset?

Een loungeset is vaak een combinatie van een tuinbak en tafel en biedt de mogelijkheid om te relaxen in de tuin. Dat maakt een loungeset anders dan een tuinset dat bedoeld is om aan te tafelen, eten of werken.

Verschillende loungeset materialen

Er zijn veel verschillende loungeset materialen. De meeste bekende zijn van kunststof wicker, een vlechtwerk wat alle voordelen heeft van kunststof. Daarnaast zijn loungesets ook vaak gemaakt van hout, RVS of aluminium of een combinatie daarvan. De meeste loungesets bestaan uit banken met tuinkussens. Tuinkussens voor een loungebank zijn vaak gemaakt van weerbestendig materiaal.

Wicker loungesets

Wicker of kunststof vlechtwerk is het meest gebruikte materiaal voor loungesets. Het materiaal ziet eruit als riet, maar heeft alle voordelen van kunststof. Wicker loungesets gaan vaak lang mee en het heeft weinig onderhoud nodig. Wicker is gemakkelijk schoon te houden en kan het hele jaar buiten blijven staan. Ga er alleen niet op zitten tijdens vorst, want dan is de loungeset kwetsbaard. Let bij de aanschaf op de kwaliteit: hoge kwaliteit Wicker is vaak door en door gekleurd, waardoor het bij beschadiging niet wit wordt. Vaak heeft een Wicker loungeset een aluminium of RVS frame, deze materialen zijn zeer stevig en roesten niet.

Lees verder onder de advertentie
 • Veel kwaliteitsverschil
 • Lichtgewicht
 • Vocht- en vorstbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Kwetsbaar tijdens vorst

Houten loungesets

Er bestaan ook tuinsets van hout, vaak in combinatie met een aluminium of RVS frame. De meest gebruikte houtsoorten voor tuinmeubelen zijn teakhout en hardhout. Teakhout heeft nauwelijks onderhoud nodig en kan niet gaan rotten, teakhout kan wél vergrijzen. Als je de kleur wilt behouden van een houten loungeset, behandel de loungeset dan met een speciale olie. Hardhout heeft meer onderhoud nodig. Deze houtsoort moet twee keer per jaar worden schoongemaakt en behandeld met olie. Indien je dit niet doet kan het hout gaan verkleuren, schimmelen of rotten. Bij goed onderhoud kan een houten loungeset jaren lang mee gaan. Let bij de aanschaf wel altijd op het FSC-keurmerk, dat geeft aan dat het hout op een duurzame manier is gekapt.

 • Natuurlijke uitstraling
 • Vergt onderhoud
 • Duurzaam
 • Makkelijk te repareren
 • Let op het FSC-keurmerk
Lees verder onder de advertentie

Outdoor-textiel tuinstoelen

Outdoor-textiel (ook wel textileen, outdoor lounge of texfiber) is een materiaal dat er uitziet als echt textiel. Een loungeset van dit materiaal lijkt dus op banken en stoelen die je ook binnen zou kunnen zetten. Het is vrij prijzig materiaal met een luxe uitstraling. Outdoor-textiel is een zeer sterk materiaal en kan alle weersomstandigheden aan. Het heeft geen onderhoud nodig en verweert niet. Daarnaast zitten deze meubelen ook zonder tuinkussens erg comfortabel. De merken Borek en Gloster hebben loungsets ontworpen van dit materiaal.

 • Hogere prijsklasse
 • Geen kussen nodig
 • Verweert niet
 • UV-, vorst- en waterbestendig

Mooie merken loungesets

Exotan loungesets

De Exotan collectie bestaat uit natuurlijke, duurzame materialen en verschillende stoffen met een lange levensduur. Bijna alle kussens en sets zijn gemaakt van all weather materiaal, waardoor je deze sets met een gerust hart het hele tuinmeubelseizoen buiten kunt laten staan.

Lees verder onder de advertentie

Beliani loungesets

Beliani heeft loungesets voor de prijsbewuste shopper en van verschillende materialen: van duurzaam acaciahout, superstrak wit aluminium of juist romantisch rattan. Je vindt al deze sets in de vtwonen shop.

Lanterfant loungesets

Je kan pas optimaal ontspannen en lanterfanten wanneer alles naar je zin is, dat beseffen ze bij Lanterfant maar al te goed. Daarom creëeren ze meubelen waarbij jij zelf je eigen plekje en set kan samenstellen Er is voor ieder wat wils dankzij de gevarieerde en eigenzinnige ontwerpen.

Loungeset kopen

Bekijk het gehele aanbod tuinmeubels in de vtwonen shop.

Lees verder onder de advertentie